Stichting Nikai 4 Life fietst op de Stelvio ruim 20 mille bij elkaar voor onderzoek naar kinderkanker.

19-11-2021 16:45


Auteur: Erwin Dijk - ad.nl/kampenIrene Paassen en Jarno Drost  namen de cheque dankbaar in ontvangst.

Irene Paassen en Jarno Drost namen de cheque dankbaar in ontvangst. 

Foto: Stichting Nikai 4 Life.


De Stichting Nikai 4 Life uit Kampen heeft afgelopen week een cheque van 20.602,12 euro overhandigd aan de Jarno Drost Research Group. Namens de stichting reed een groep fietsers dat sponsorbedrag eerder dit jaar bij elkaar met het bedwingen van de 21,1 kilometer lange Passo dello Stelvio in Noord-Italië. 


Hoofonderzoeker Jarno Drost en researcher Irene Paassen namen de cheque met grote dankbaarheid in ontvangst  in het Prinses Maxima Centrum. ,,Heel veel respect voor heel Team Nikai 4 Life voor de sponsoring van dit geweldige bedrag en het bedwingen van de pas. Een prestatie van de buitencategorie!"


Wetenschappelijk onderzoek:


Eind 2017 verloren de oprichters van Stichting Nikai 4 Life uit Kampen hun 12-jarige zoon Nikai aan de gevolgen van rhabdoïde kinderkanker. Sindsdien zetten zij zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker in het algemeen en rhabdoïde kinderkanker in het bijzonder. Kinderen met deze vorm van kanker hebben een heel slechte prognose. Stichting Nikai 4 Life wil zich sterk maken om dit perspectief te verbeteren. 
Bron: www.ad.nl