Stijn Coninx maakt comeback na gevecht tegen darmkanker: “Gigantisch veel geluk gehad”.

25-10-2021 09:52
Stijn Coninx vorig jaar in juni.

Stijn Coninx vorig jaar in juni.


SHOWBIZZ: Het gaat weer goed met Stijn Coninx (64). In 2019 kreeg de regisseur te horen dat hij darmkanker had, maar twee jaar later zijn de kankercellen in zijn lijf verdwenen. Ondertussen heeft hij zelfs al een nieuwe film klaar. Afgelopen weekend ging 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' namelijk in première in Kinepolis Antwerpen. 


Toen Coninx twee jaar geleden te horen kreeg dat hij kanker had, drukte hij noodgedwongen op de pauzeknop. Hij verliet de set van 'Dag Sinterklaas' en ging samen met zijn gezin de strijd aan tegen deze vreselijke ziekte. "Ik heb gigantisch veel geluk gehad", vertelt de regisseur in Gazet Van Antwerpen. "We waren er snel bij, op het juiste moment. De chirurg heeft niet geaarzeld."


De regisseur heeft inderdaad veel geluk gehad. Bij zijn laatste controle bleken alle kankercellen verdwenen te zijn en als het van Coninx afhangt, blijven ze weg. "Ik ben nog lang niet klaar. Niet met werken, niet met leven", klonk het vastberaden. Zijn nieuwste film heeft hij ondertussen ook al klaar. Afgelopen weekend ging 'Sinterklaas en Koning Kabberdas' in première in Kinepolis Antwerpen. Ook Stijn Coninx zelf was aanwezig op de rode loper en straalde als nooit tevoren.


LEES OOK:


Stijn Coninx herkent zich in verhaal Johny Voners: "Ik ben te snel terug gaan werken na mijn kankerbehandeling"


Stijn Coninx, vijf maanden na de diagnose: "Ik stond er niet bij stil, hoe fijn dat is om elke dag op te staan" (+)


Stijn Coninx na genezing van darmkanker: "Veel geluk gehad na snelle interventie"Stijn Coninx op de première van zijn nieuwe Sintfilm

Stijn Coninx op de première van zijn nieuwe Sintfilm.

Foto: RV.

Bron: www.hln.be