Stoptober komt er aan! Stop jij ook met roken ?

26-09-2019 19:27Met het oog op 'Stoptober' staat er vandaag en morgen een informatiestand in de centrale hal van het Catharina Ziekenhuis. Longartsen en verpleegkundigen van de Stoppen met Roken poli geven daar voorlichting aan patiënten en collega's over stoppen met roken.

Oktober is Stoptober: rokers worden aangemoedigd om in die maand niet te roken. Het Catharina Ziekenhuis wil de gezondheid van patiënten en medewerkers verbeteren en hen ondersteunen vitaal te blijven. Roken hoort daar niet bij.


De maand is tevens een mooie aanloop naar 1 november 2019, wanneer het gehele ziekenhuisterrein rookvrij wordt.


Stand:

Het Catharina Ziekenhuis biedt rokers verschillende manieren van ondersteuning aan om niet meer te roken. Quincy de Waard, longarts en Mariëlle van Dijk, longverpleegkundige geven vandaag en morgen voorlichting over de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen bij stoppen met roken.


De stand is op beide dagen in de centrale hal te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 uur.

Over Rookvrij ziekenhuis:

Per 1 november 2019 wordt het gehele terrein van het ziekenhuis rookvrij. Alle rookabri's en rookpalen op het terrein zijn dan weggehaald en er hangen borden met 'rookvrij'. Geen verbodsborden; mensen spreken elkaar aan op de gezamenlijke afspraak van het rookvrij houden van het terrein waardoor we samen werken aan een rookvrije generatie. Want die rookwalm bij de ingangen kan écht niet meer. Als ziekenhuis geven we het goede voorbeeld. Bron: www.catharinaziekenhuis.nl