Streep door Drunens Wandelfestijn: organisatie beraadt zich op alternatief.

12-04-2020 17:38


Auteur: Sylvia van de Ven - ad.nl/waalwijkDit jaar geen roze sliert wandelaars die lopen voor het goede doel door Drunen en omgeving. 

Dit jaar geen roze sliert wandelaars die lopen voor het goede doel door Drunen en omgeving. 

Foto: Jeroen de Jong / Beeld Werkt.

DRUNEN - Het Drunens Wandelfestival waarbij in juni traditiegetrouw duizenden wandelaars lopen voor het goede doel, gaat niet door. Het evenement is afgelast vanwege de coronacrisis.  

De stichting Wandelen Tegen Kanker neemt het besluit met pijn in het hart. ,,Ons evenement trekt naast wandelliefhebbers ook veel mensen die te maken hebben (gehad) met kanker", zegt voorzitter Nicolette Slot. De organisatie heeft nog even getwijfeld, maar nu de knoop doorgehakt.


,,De beperkingen vanuit het RIVM gelden tot 1 juni 2020, maar niemand weet wat er daarna gebeurt. Of evenementen weer door mogen gaan en of het dan veilig is om duizenden wandelaars bijeen te brengen. We hebben besloten niet langer af te wachten en al die wandelaars, vrijwilligers en sponsors duidelijkheid te bieden." 


Pink Ribbon:

Het Drunens Wandelfestival is opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. De laatste twee jaar liepen wandelaars bijna 75.000 euro bijeen. Hoewel dit jaar het traditionele roze lint niet door de omgeving zal trekken, bezint de organisatie zich wel op een alternatief om ook dit jaar geld op te halen voor het goede doel. ,,We laten al die mensen die strijden tegen kanker of de ziekte hebben overwonnen, niet in de kou staan." 
Bron: www.ad.nl