Strijd om Lucas Rive BBQ Cup voor Support Casper.

27-02-2020 16:27


Auteur: Marjon Prummel - missethoreca.nl/restaurant/nieuwsStrijd om Lucas Rive BBQ Cup voor Support Casper


Zondag 7 juni 2020 wordt de eerste de Lucas Rive BBQ Cup georganiseerd. Een bijzondere prijs, genoemd naar topkok Lucas Rive, die in totaal drie Michelinsterren vergaarde.


Lucas Rive is in december 2019 op 57-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Deelnemende teams aan de Lucas Rive BBQ Cup en bezoekers zamelen zoveel mogelijk geld in ten behoeve van Support Casper. Hiermee wordt baanbrekend
onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker gefinancierd, de op een na meest dodelijke vorm van kanker in Nederland.


De Lucas Rive BBQ Cup is een initiatief van Gastropedia  in samenwerking met het Dutch BBQ Team en het Betuws Wijndomein. Zij heten de beste BBQ-teams van harte welkom om samen te strijden voor Support Casper, ter nagedachtenis aan Lucas Rive en alle anderen die getroffen zijn door deze verwoestende ziekte.


Steun aan Support Casper:

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen, dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Alvleesklierkanker is, na longkanker, de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen. Dit moet veranderen.


Deelnemers en bezoekers aan de eerste Lucas Rive BBQ CUP leveren een bijdrage aan Support Casper. Met het geld dat wordt opgehaald heeft Prof. dr. Casper van Eijck, gerenommeerd chirurg en onderzoeker op het gebied van alvleesklierkanker aan het Erasmus MC, een multidisciplinair team samengesteld bestaande uit artsen en wetenschappers. Gezamenlijk doen zij klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro-immunotherapie in de behandeling van alvleesklierkanker en andere moeilijk te behandelen vormen van kanker.


Voor dit bijzondere evenement zijn de volgende (gelegenheids-)teams uitgenodigd: Les Patrons Cuisiniers, Alliance Gastronomique, Dutch BBQ-team, Eurotoques, Team Sterklas Amsterdam, Cas Spijkers Academie, De Jeunes Restaurateurs en tot slot een team van SVH Meesterkoks.Bron: www.missethoreca.nl