Studenten gaan drie dagen traplopen voor KWF.

01-07-2020 18:55


Auteur: Hans Assink - huisaanhuisenschede.nl/nieuws/algemeenDe studenten van The Royal Pink Palace gaan traplopen voor het KWF. (Eigen foto)

De studenten van The Royal Pink Palace gaan traplopen voor het KWF.

Eigen foto.

Binnen een week hebben ze al 2500 euro binnen gehaald. De actie van zestien bewoners van studentenhuis The Royal Pink Palace is nu al een succes. Geld ophalen voor het KWF is het doel.


Wat ze ervoor doen? 72 uur traplopen!


Enschede - De studenten van The Royal Pink Palace wonen in een studentenhuis op de campus van de UT. Nick Witmarsum woont er nu tweeënhalf jaar. De uit Zutphen afkomstige Witmarsum is derdejaars student scheikundige technologie. "We zijn vorige week gestart met een fundraiser om geld op te halen voor het KWF'', vertelt Witmarsum. "Het gaat heel snel.''


Op maandag 6 juli 2020 beginnen de zestien studenten met de driedaagse trappenloop. "Met onze zestien bewoners beklimmen we 72 uur lang onze trappen binnenshuis, waarbij er om en om gelopen wordt. Dit idee is ontstaan als alternatief op de Alpe d'HuZes die helaas niet kan doorgaan dit jaar", zegt Witmarsum.


Het idee voor de trappenloop ontstond tijdens de coronacrisis, toen de studenten veelal binnen zaten. Witmarsum: "We zagen een filmpje op YouTube waar iemand trappen liep met als doel de Mount Everest te beklimmen. Toen dachten wij van dat kunnen wij ook. We zijn na gaan denken over een goed doel en kwamen al snel op het KWF. Een aantal mensen in ons huis had al eens meegedaan aan Alpe d'HuZes. En iedereen heeft al wel iets te maken gehad met kanker. Toen hebben een actiepagina aangemaakt en binnen twee dagen hadden we al 1700 euro opgehaald. We zijn met zestien bewoners, dus we hebben een groot bereik."


5100 euro:

De teller was in het weekend al de 2500 euro voorbij. "Het gaat echt heel snel", zegt Witmarsum. "Ons huisnummer is 51 en het doel was 5100 euro op te halen. Dat vonden we heel ambitieus, maar we zitten nu al op de helft. Tijdens de livestreams hopen we nog meer geld binnen te halen."


Het studentenhuis telt vijf verdiepingen. "We gaan van 0 naar 4 en weer terug. Het zijn elf hoogtemeters en op Alpe d"HuZes heb je 1100 hoogtemeters, dus we moeten honderd keer op en neer voor een klim'', zegt Witmarsum. Per 24 uur moet elke bewoner anderhalf uur traplopen, rekent de student voor. "We zijn al wel in training. Iedereen is wel sportief, maar niet op traploopgebied."


Plek vacant:

Ze zijn een gemengd huis, zes vrouwen en elf mannen - één plek is nog vacant. Twee studeren er op Saxion, de rest op de UT. Witmarsum: "De hele actie zal te volgen zijn via een livestream. Op deze manier willen wij ons inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen zodat we een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van kanker met ons huis."


Volgens Witmarsum was hun actie landelijk de grootste actie van de week. Hij verwijst naar de site: https://acties.kwf.nl/


De actiepagina is te vinden op https://acties.kwf.nl/fundraiser/royalpinkpalace
Bron: www.huisaanhuisenschede.nl