Support Casper tijdens live BBQ-live stream spektakel op 7 Juni 2020.

07-06-2020 00:00
Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle BBQ-wedstrijden afgelast. Begrijpelijk maar niet leuk. Om toch wat leuks met elkaar te gaan doen hebben we het volgende bedacht:

Op zondag 7 juni 2020 wordt de grootste BBQ-livestream wedstrijd ooit gehouden waarbij er geld wordt ingezameld voor het werk van Support Casper. Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan BBQ'en in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams en wordt er live gestreden voor winst van de eerste BBQ livestream wedstrijd. De BBQ-livestream zal via een online evenement op de facebook van Gastropedia gestreamd worden zodat deze voor iedereen te volgen is.Teams:

Elke team wat zich aanmeldt kan meedoen en ontvangt opdrachten om 3 gerechten te maken. De hoofdingrediënten zijn voor iedereen hetzelfde, qua sauzen en garnituren is iedereen vrij om dit zelf in te vullen. De jury kan meekijken op de livestream van het team en de teams kunnen hun BBQ-talenten laten zien. En wie weet komen er rondreizende correspondenten langs om te kijken en opnames te maken.


Winnaar - het goede doel:

Het team wat het beste wordt beoordeeld door de jury is de winnaar van de eerste editie van het BBQ-live stream spektakel. Daarnaast willen we meer doen; We koppelen dit evenement aan een goed doel! Alle teams zetten zich in voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt.


Volgers kunnen door te bellen naar Sms 'CASPER' naar 4333 eenmalig € 3,- doneren. Tijdens de uitzending zullen we hier zoveel mogelijk aandacht aan besteden.


Wat doet Support Casper?

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen.


Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie; Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.


Prof. dr. Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Daarnaast is hij clubarts van Feyenoord.  Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro- immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.


Kortom: Aan het einde van de middag winnen we allemaal, We hebben een leuke middag, we doen iets aparts, ervaren wedstrijdspanning en halen geld voor een goed doel. Dan winnen we toch allemaal?


Meldt u nu aan om deel te nemen. U ontvangt daarna meer technische informatie over de streaming van het event en informatie over de gerechten.Wij hopen dat u ons wil ondersteunen op deze bijzondere dag.


Mail uw deelname naar: supportcasper@200fahrenheit.nl


Bron: www.gastropedia.nl