Swim to Fight Cancer Amersfoort slaat jaar over vanwege corona.

16-04-2020 11:08


Auteur: Sammy Shawky - ad.nl/amersfoortZwemmers tijdens het  evenement vorig jaar. 

Zwemmers tijdens het  evenement vorig jaar.

Foto: Cees Wouda.
Swim to Fight Cancer, het grote open waterevenement in de Amersfoortse Eem, wordt verplaatst naar 2021. Het evenement zou eigenlijk op 13 september 2020 worden gehouden, maar dat gaat door de coronacrisis niet door. 

De organisatie van Swim to Fight Cancer Amersfoort was op de achtergrond al druk bezig met de voorbereidingen voor de werving van deelnemers en sponsoren. De eerste deelnemers en sponsoren hadden zich ook al aangemeld. Maar doordat de toekomst volgens de organisatie nu zo onzeker is, is gekozen voor verplaatsing van het evenement naar volgend jaar. 


,,We zien geen mogelijkheden om het nu te organiseren zoals we graag zouden willen", zegt Kirsten Kockx van de organisatie. ,,Het is jammer, maar de promotie is nu heel lastig. Het voelt niet altijd gepast om nu een evenement te promoten en daardoor verwachten we ook veel minder deelnemers en sponsoren in deze onzekere tijden." 


Voor deelnemers die zich al hebben ingeschreven, blijft de deelname staan voor 2021. Ook de al ingezamelde donaties blijven staan, die gaan naar de onderzoeken van Fight Cancer voor KWF Kankerbestrijding. 
Bron: www.ad.nl