Swim to Fight Cancer keert terug naar Piushaven, maar wel in voorjaar vanwege de waterkwaliteit.

02-07-2023 17:00

 

 

Auteur: Bart Gotink - bd.nl/tilburg

 

 

Swim to Fight Cancer in de Piushaven.

Swim to Fight Cancer in de Piushaven. 

Beeld Werkt.

 

 

 

 

 

 

TILBURG - Honderden zwemmers gaan in juni 2024 weer het water van de Piushaven in voor Swim to Fight Cancer. Nieuw is een lange afstand (4 kilometer) en de datum in het voorjaar. Bij de voorgaande edities werd meer dan 600.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

 

Het evenement vindt komend jaar voor het eerst al in juni plaats, namelijk zondag de 23e. Dat is vooral vanwege de waterkwaliteit. Tijdens de editie van september 2022 zat in delen van de Piushaven nog blauwalg, al kon het evenement wel gewoon doorgaan met een aangepaste zwemroute. Ook nieuw tijdens deze vierde editie is een lange zwemafstand van 4 kilometer, naast de 1 en 2 kilometer. Kinderen kunnen kiezen uit 250, 500 en 1000 meter.

 

 

Ons Swim House wordt een ontmoe­tings­plaats voor zwemmers, supporters en fans.

Ton Gimbrère, Tilburgse Swim to Fight Cancer.

 

 

 

Op de kade komt komend jaar een Swim House, waar deelnemers en teams na afloop gehuldigd worden. ,,We gaan in 2024 nog meer aandacht besteden aan het programma op de kade", stelt voorzitter van de Tilburgse editie Ton Gimbrère. ,,De zwemmers zijn helden en zij verdienen een heldenontvangst. Ons Swim House wordt een ontmoetingsplaats voor zwemmers, supporters en fans.”

 

Swim to Fight Cancer wil zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Sinds de start is er in de drie voorgaande edities in totaal voor meer dan zes ton opgehaald. In 2024 gaat maximaal 10.000 euro van de opbrengst naar een lokaal doel, de afdeling oncologie van het ETZ. De overige opbrengst gaat naar diverse onderzoeken, die de stichting Fight Cancer samen met KWF heeft geselecteerd. Bij de laatste editie in Tilburg deden 300 zwemmers mee.

 

 

 

Bron: www.bd.nl