Swim to Fight Cancer verplaatst naar 2021 i.v.m. Coranavirus.

30-03-2020 17:26Eigen Foto.

 
HAARLEM Swim to Fight Cancer, het openwater zwemevent dat op 6 september 2020 zou worden gehouden, is in verband met de coronapandemie verplaatst naar 2021.


Swim to Fight Cancer Haarlem 2020 kende een vliegende start. In slechts enkele weken tijd hebben bijna honderd zwemmers zich aangemeld voor fondsenwervende zwemevent en werd er al ruim 20.000 euro ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. De organisatie heeft echter gekozen voor verplaatsing naar volgend jaar.


Voorzitter Margot Span van Swim to Fight Cancer Haarlem legt uit: "In september zouden weer honderden Haarlemmers het Spaarne in springen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor sneller en beter kankeronderzoek. Wij voelen ons echter op dit moment niet prettig bij het actief werven voor ons doel en we willen dat ook niet van onze deelnemers vragen.


Hoewel 6 september 2020 nog ver is en de genomen maatregelen voor grote evenementen voorlopig tot 1 juni 2020 gelden, hebben wij toch besloten om ons mooie evenement naar 2021 te verplaatsen. Mensen én bedrijven zullen immers nog lang de naschokken voelen van de coronapandemie. Voor eenieder zal de focus nu liggen op hoe je ná de crisis weer alles op de rit gaat krijgen."


De deelname van ingeschreven deelnemers blijft staan voor de nieuwe datum in 2021.

Reeds ingezamelde donaties blijven staan en gaan naar de gealloceerde onderzoeken van Fight cancer voor KWF Kankerbestrijding.


Meer informatie is te vinden op www.haarlem.swimtofightcancer.nl Bron: www.haarlemsweekblad.nl