Taxusinzameling tegen kanker overstijgt verwachtingen.

23-07-2021 16:01
Even leek het erop dat de taxusinzameling van 2021 (letterlijk) in het water zou vallen. De maand mei was behoorlijk nat en koud. Dit had helaas een remmend effect op de groei van veel planten, waaronder de taxus. Het water van de maand mei in combinatie met de zwoele warmte van juni heeft gelukkig veel goedgemaakt. Inmiddels heeft stichting Taxus Taxi dan ook meer dan 300.000 kilogram vers taxussnoeisel ingezameld. Genoeg voor ruim 2.700 chemokuren.


Taxus tegen kanker:


Wat de taxus zo bijzonder maakt is de werkzame stof 10-deacetylbaccatin III. Ja, dat is inderdaad een hele mond vol! De werking van deze stof is beter bekend onder de naam Taxol. Dit kankerremmende middel bevindt zich in de naalden van de taxusplant. Nadat het uit de naalden is gewonnen wordt het als hoofdbestanddeel van de chemotherapie ingezet. Dit gebeurt onder andere bij behandeling tegen borst-, maag-, slokdarm-, long-, en eierstokkanker.


Bekendheid inzameling stijgt:


De oproep in het vorige persbericht is niet zonder resultaat geweest. Steeds meer mensen uit verschillende gebieden bieden hun taxussnoeisel aan in de strijd tegen kanker. Op dit moment heeft de stichting al meer dan 300.000 kilogram vers taxussnoeisel aangeboden gekregen van donateurs uit het gehele werkgebied. Een werkgebied dat het grootste gedeelte van Brabant, Gelderland en Limburg bestrijkt. Overal waar mensen hun taxussnoeisel aan Taxus Taxi aanbieden, haalt de stichting het snoeisel van deze wonderplant op. Dat steeds meer mensen hun snoeisel doneren is een goed teken. De bekendheid groeit en dat uit zich direct in resultaat.


Wilt u ook deelnemen?

Kijk dan op www.taxustaxi.nl  voor de mogelijkheden.


Bied ook uw snoeisel aan:


De piek van het seizoen is achter de rug, maar de stichting verwacht dat er nog heel wat snoeisel kan komen. Terwijl Taxus Taxi met haar autootjes door het gebied toert is te zien dat er nog veel taxushagen gesnoeid moeten worden. Taxus Taxi wil dan ook iedereen oproepen de taxushaag binnen de inzamelperiode te snoeien. Tot wanneer de inzameling van 2021 exact doorgaat zal over enkele weken bekend worden gemaakt.


Uitgiftepunten:


Om het inzamelen voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt Taxus Taxi gratis hulpmiddelen aan zoals zakken om het snoeisel in te bewaren en zeilen om het verse groen schoon op te vangen. Wilt u hier gebruik van maken? Haal ze dan gratis op bij een van de uitgiftepunten. Dit kan onder andere bij locaties van Boerenbond en Intratuin.Op zoek naar een locatie bij u in de buurt?

Kijk dan op www.taxustaxi.nl/uitgiftepuntenHeeft u uw taxushaag gesnoeid?

Maak dan vandaag nog gemakkelijk een afspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak

Bron: www.dongen.nieuws.nl/nieuws