Team Ineke komt in beweging voor Casper van Eijck in zijn onderzoek naar behandeling alvleesklierkanker.

24-05-2021 16:41
Professor Casper van Eijck. 

Foto: moveforcasper.nl

De moeder van Petra van der Veen, Ineke Borgers, is na een kort ziekbed overleden aan alvleesklierkanker. Haar grote wens was om professor Casper van Eijck te steunen in zijn strijd om patiënten die de diagnose alvleesklierkanker hebben gekregen in 2030 een effectieve en betaalbare behandeling te kunnen bieden. Hiervoor is veel onderzoek en geld nodig.


In navolging van onder meer de bekende ex-voetballers Ronald Koeman (momenteel nog trainer van FC Barcelona) en Hans van Breukelen (onder meer in het verleden keeper van PSV en het Nederlands elftal), komt Team Ineke op zaterdag 29 mei, tijdens het weekend 'Move for Casper', in beweging.


Team Ineke bestaat uit een groep van tien wandelaars, die probeert meer bekendheid en - hopelijk - donaties te genereren voor het onderzoek naar alvleesklierkanker. De wandelaars verzamelen zich om 12.00 uur bij Martin's Broodjes Enzo  ('t Rond in Winschoten). Van daaruit gaat de toch via de Venne, het Sterrebos en de Langestraat via de Pieter Smitbrug naar Blauwestad. Op het vliegerveld bij de Elfenbank een aantal vliegeraard met hun vliegers kleur en zichtbaarheid geven aan de actie. 


Vervolgens keren de wandelaars via de Pieter Smitbrug, het Stadspark richting het centrum van Winschoten met als eindpunt Martin's Broodjes Enzo.


Support Casper:


Support Casper, de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK), roept heel Nederland mee te doen. Deelname moet zichtbaar worden gemaakt op straat of social media met het Move for Casper-rugnummer en #oakikdoemee of #oakwijdoenmee.


Zie voor meer informatie: www.moveforcasper.nl
Bron: www.hetstreekblad.nl