Team Westland 2020 afgelast: ‘Onze sponsoren zijn keihard getroffen door de coronacrisis’.

18-03-2020 10:22


Auteur: Thomas de Waard - ad.nl/westland/team-westland.Team Westland 

Team Westland.

Foto: Julian van Hagen.

Er is definitief een streep gezet door Team Westland 2020. Dat maakt de organisatie van de jaarlijkse wielertocht voor liefdadigheid bekend. Mede omdat veel Westlandse bedrijven die de tour sponsoren in zwaar weer verkeren, besluit de organisatie het een jaar uit te stellen.

De organisatoren zeggen in het oogpunt  van de gezondheid voor de deelnemers en vanwege de moeilijke situatie waarin sponsoren zich nu in verkeren het evenement af. ,,Het lijkt ons meer dan verstandig om dit jaar te gebruiken om de sponsoren hun bedrijf te laten leiden en te redden. De coronacrisis heeft ondernemend Westland nu al hard geraakt.''


Elk zomer trekken veel Westlanders de berg Tourmalet in de Franse Pyreneeën op om geld op te halen in de strijd tegen kanker. Het grootschalige evenement wordt voor een groot deel betaald door kwekers uit de gemeente. En het zijn deze lokale ondernemers die veel van hun omzet al zien verdampen door de strenge maatregelen rondom het coronavirus. 


 ,,Het virus laat nu al diepe sporen na in het Westland. De economische catastrofe is na een paar dagen al goed zichtbaar. Op dit moment is er nog niemand die met de huidige stand van zaken kan aangeven wanneer we aan het einde van deze moeilijke periode zijn. De kans op nog grotere economische schade is reëel."


De editie van deze zomer gaat niet door, maar de organisatie belooft dat er in 2021 weer met volle moed gewerkt wordt aan een geslaagde editie. ,,Met Team Westland blijven we de strijd tegen kanker aangaan en blijven ons hard maken voor lokale doelen."Bron: www.ad.nl