Tennisicoon Chris Evert bedankt artsen na zes chemokuren tegen kanker.

10-05-2022 19:06

 

 

Auteur: Sportredactie - bd.nl

 

 

Chris Evert, archieffoto. 

BrunoPress/StartraksPhoto.

 
 
 
 
 
 
De Amerikaanse oud-tennisster Chris Evert, winnares van achttien grandslams, heeft zes chemokuren afgerond om haar eierstokkanker te overwinnen. Ze deelde op Twitter een video waarin ze het ziekenhuispersoneel dat haar behandelde bedankt. ,,Ik hoop jullie niet meer te zien”, zei de 67-jarige Evert.
 
Evert maakte in januari bekend dat ze kanker had. Haar jongere zus Jeanne overleed begin 2020 op 62-jarige leeftijd aan eierstokkanker. Bij Jeanne Evert werd dat pas in een laat stadium ontdekt. Chris was er vroeg bij en kreeg van haar arts te horen dat ze klaar is met de behandelingen en de kans groter dan 90 procent is dat de kanker niet meer terugkeert.
 
Evert domineerde samen met Martina Navratilova het vrouwentennis in de jaren 70 en 80. Ze veroverde achttien grandslamtitels, waarvan de meeste op Roland Garros: zeven. De Amerikaanse zegevierde ook zes keer op de US Open, drie keer op Wimbledon en won twee keer de Australian Open. In totaal veroverde ze maar liefst 157 titels op de WTA Tour. Evert sloot zeven keer het jaar af als nummer 1 van de wereld.
 
 
 

Voor het Twitterbericht met Video klik hier

 
 
 
 
Bron: www.bd.nl