Terminaal zieke Nick (29) en zijn Anouk moeten trouwfeest verplaatsen: ‘Het is niet anders’.

18-03-2020 10:14


Auteur: Martin Ruesink - ad.nl/binnenland.Nick en Anouk Rikhof willen hun trouwfeest overdoen en nu flink uitpakken. 

Nick en Anouk Rikhof willen hun trouwfeest overdoen en nu flink uitpakken.

Foto: Robin Hilberink.

De coronacrisis betekent ook voor Nick en Anouk Rikhof uit Overdinkel dat hun trouwfeest niet kan doorgaan. Het stel zou zaterdag 28 maart voor de tweede keer trouwen, omdat Nick ernstig ziek is.  "Heel jammer, maar het is niet anders", zegt Anouk.

Nick (29) en Anouk (27) werden eind januari 2020 overspoeld door reacties toen ze bekendmaakten hun huwelijksfeest te willen overdoen. Nick heeft door een hersentumor geen vooruitzichten meer beter te worden en wil samen met zijn Anouk het trouwfeest overdoen.


Destijds, in 2014, had het stel net een huis gekocht en was er geen geld om flink uit te pakken bij de bruiloft. Dat zouden ze op hun tienjarige huwelijksfeest wel doen. Die tijd is er niet meer, weten Nick en Anouk sinds december.


Doneeractie groot succes:

Een inzamelingsactie voor de trouwerij leverde via een doneerwebsite in korte tijd ongeveer 18.000 euro op.  "Niet normaal gewoon, hoeveel mensen geven en wat voor bedragen", zei Nick.


"We hebben er echt bij zitten huilen, zo mooi."


Het ceremonie zou overdag in Erve Beverborg zijn, het avondfeestje in Paviljoen Lutterzand. "Dat is op beide plekken niet meer mogelijk, vanwege de coronamaatregelen", zegt Anouk Rikhof. "Alle bruiloften zijn afgezegd. De meeste worden verplaatst naar september 2020 of oktober 2020."


Voorjaar:

Dat laatste biedt het stel uit Overdinkel hoop: "Als de meeste stellen hun bruiloft over de zomer heen tillen, is er misschien voor ons in het voorjaar nog ruimte beschikbaar, als de crisismaatregelen voorbij zijn. Wanneer, dat is afwachten. De fotograaf en anderen moeten ook maar kunnen."


Voor de Video van dit Artikel klik hierBron: www.ad.nl