The young and the restless-actrice Andrea Evans (66) overleden aan borstkanker.

12-07-2023 17:40

 

 

Auteur: Denise de Koning - ad.nl/show

 

 

Andrea Evans

Andrea Evans 

Foto: Getty Images.

 
 
 
 
 
 
 
De Amerikaanse actrice Andrea Evans, vooral bekend van haar rollen in One life to live en The young and the restless, is zondag op 66-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Dat bevestigt haar voormalig manager Don Carroll aan People.
 
 
,,Ik heb de afgelopen zeven jaar met Andrea samengewerkt. Ze was een enorm talent en een absoluut genot om mee samen te werken’’, laat Don Carroll weten. Volgens Carroll had Evans een kleine groep vrienden die heel dichtbij haar stonden en die ze behandelde als familie. ,,Mensen denken vaak dat ze leek op de karakters die ze speelde op televisie. Maar in het echte leven bracht ze het liefst haar dagen door zonder make-up, haar haren in een staart, een petje op, in Disneyland samen met haar dochter Kylie.”
 

Evans werd vooral bekend door haar rol als losgeslagen tiener Tina Lord in One life to live, waarvoor ze in 1988 werd genomineerd voor een Daytime Emmy Award. Later boekte ze nog meer bekendheid met haar rol als Patty Williams in The young and the restless. Ze speelde ook in series The bold and the beautiful, Passions en The bay. Daarnaast had ze rollen in films als A low down dirty shame, ice cream man en Hit list.

 

Melissa Archer, die samen met de actrice in One life to live speelde , noemt het nieuws van haar overlijden ‘hartverscheurend’. ‘Andrea was een aardige vrouw, leuk om mee samen te werken, en zo'n professional’, schrijft Archer op Facebook . ‘Ik voel me zo gelukkig dat ik met haar heb kunnen werken’. Ook Frank Valentini, de voormalige uitvoerend producent van One life to live, toont zijn medeleven op sociale media. ‘Andrea was al een grote ster toen mijn carrière begon bij Oltl. Ze was altijd aardig en zo leuk om mee samen te werken. Een legende die heel erg gemist zal worden’, schrijft hij.

 

 

 

Bron: www.ad.nl