Theo Janssen ambassadeur van stichting die zich inzet voor gezinnen met kind dat aan kanker lijdt.

13-12-2019 17:26


Auteur: Redactie - ad.nl/arnhem 

Theo Janssen tijdens de presentatie van het boek 'Op Pad met de Dikke Prins'.

Foto: ANP.

ARNHEM - Voormalig profvoetballer Theo Janssen wordt ambassadeur van stichting Gaandeweg. Hij is oud-speler van Vitesse, FC Twente, Ajax en het Nederlands elftal. Momenteel maakt hij deel uit van de technische staf van Vitesse. Daarnaast is hij geregeld op tv te zien als voetbalanalyticus bij 'Studio Voetbal'

Stichting Gaandeweg zet zich, vanuit thuisbasis Arnhem, al dertig jaar in voor gezinnen waarvan een van de kinderen is getroffen door kanker. De stichting zorgt ervoor dat zo'n gezin tussen alle chemokuren, opnames en ziekenhuisbezoeken door even op vakantie kan. Gaandeweg neemt de kosten voor haar rekening.


Tekst gaat verder onder de Foto:Collectanten voor de Stichting Gaandeweg bij de hoofdingang van GelreDome, voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-PSV.

Foto: Stichting Gaandeweg. 'Van ziekenhuis naar vakantiehuis' is dan ook de missie van de stichting.  Doordat gezinnen er echt even helemaal uit zijn, maakt hoogspanning plaats voor ontspanning.


,,Als vader kan ik mij voorstellen dat het leven van gezinnen op zijn kop staat als een van de kinderen te maken krijgt met kanker. Het is heel fijn dat de stichting Gaandeweg deze gezinnen kan helpen even op adem te komen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen", licht Janssen zijn ambassadeurschap voor Gaandeweg toe.


Voorzitter Grace Roetert is vereerd met de Arnhemse ex-prof als ambassadeur. ,,Theo is natuurlijk enorm bekend als oud-profvoetballer. Zijn naam opent deuren. Ik vind het heel bijzonder dat hij zich niet alleen met zijn naam, maar ook met activiteiten wil verbinden aan Gaandeweg."


Gaandeweg is een officieel erkende ANBI-instelling en voor honderd procent afhankelijk van giften en donaties. Om gezinnen een korte vakantie te kunnen aanbieden, heeft Gaandeweg eigen vakantiehuizen in bezit. Daarnaast worden ook huizen op vakantieparken gehuurd.Bron: www.ad.nl