Thomas Van der Plaetsen schenkt ‘laserpen’ voor kankerpatiënten aan ziekenhuis Deinze te België.

25-06-2021 18:22Auteur: Anthony Statius - hln.be/deinzeHoofdverpleegkundige Alexis Delbaere, hoofdarts Wim De Groote, Thomas Van der Plaetsen, algemeen directeur Jan Blontrock en oncoloog Ximena Elzo Kraemer.

Hoofdverpleegkundige Alexis Delbaere, hoofdarts Wim De Groote, Thomas Van der Plaetsen, algemeen directeur Jan Blontrock en oncoloog Ximena Elzo Kraemer. 

Foto: Anthony Statius.


DEINZE: Tienkamper Thomas Van der Plaetsen heeft een mooie schenking gedaan aan het ziekenhuis van zijn thuisstad Deinze. Met zijn Back on Track-fonds heeft Van der Plaetsen, die zelf kanker overwon, de aankoop van een lasertoestel voor de oncologische afdeling meegefinancierd.


Sinds oktober 2020 is het AZ Sint-Vincentius Deinze een actieve partner van de Back on Track Foundation, een fonds ter ondersteuning van oncologische patiënten, opgericht door Deinzenaar Thomas Van Der Plaetsen. De tienkamper richtte dit fonds op in samenwerking met het AZ Maria Middelares in Gent, waar hij behandeld werd nadat hij in 2014 zelf de diagnose van kanker kreeg.


Pijn snel verminderen:


"Met Back on Track zetten we in op tal van initiatieven om de zware behandeling van kankerpatiënten te verlichten", zegt Thomas Van der Plaetsen. "Zo hebben we een laserpen geschonken aan het ziekenhuis van Deinze. Dit toestel wordt gebruikt bij mensen die chemotherapie volgen en die last hebben van een ontsteking in de mond, als gevolg van de therapie. Deze wondjes kunnen zeer pijnlijk zijn en na een laserbehandeling zal de ontstekingsreactie en dus ook de pijn snel verminderen."


Thomas kwam de laserpen persoonlijk afgeven in het oncologisch dagziekenhuis, in aanwezigheid van hoofdverpleegkundige Alexis Delbaere, oncoloog Ximena Elzo Kraemer, hoofdarts Wim De Groote en algemeen directeur Jan Blontrock. "Het toestel kost 6.000 euro en met het ziekenhuis hebben we niet altijd de nodige budgetten om in dergelijk materiaal te investeren. Dankzij de inspanningen van Thomas en het Back on Track-fonds kunnen we deze behandeling nu ook aanbieden aan onze patiënten", zegt Jan Blontrock.
Bron: www.hln.be