Tilburgse loopt marathon New York voor KiKa en nichtje: 'Ik weet hoe moeilijk het is om in gezin te leven met chronisch ziek kind'.

13-04-2018 13:10


Auteur: Hein Eikenaar - ad.nl/tilburgArdie Gijsbers traint voor de New York Marathon, die ze voor KiKa gaat lopen.

Beeld Werkt.


 
TILBURG - Een marathon loop je voor jezelf. Maar op 4 november 2018 staat Ardie Gijsbers aan de start in New York met een heel andere gedachte.

Op de tafel in de woonkamer liggen stapeltjes flyers. Op eentje staat een foto van een hardlopende Ardie Gijsbers, de handen in de lucht. Eronder: 'Alles voor een glimlach van een ziek kind!' Op de andere flyer staan de vijf mannen van Hippe Gasten, het is de aankondiging van een speciaal optreden in Tilburg.

De Tilburgse Ardie Gijsbers (49) heeft haar hardloopkleren aan. ,,Ik ga zo een rondje rennen", zegt ze. Haar zoveelste training in aanloop naar de marathon van New York, die ze op 4 november gaat lopen. Na Eindhoven en Leiden wordt het haar derde marathon.


Nichtje Lina:De flyer waarmee Ardie Gijsbers haar deelname voor KiKa aan de marathon van New York bekendmaakt.

Foto: Ardie Gijsbers.

En een heel bijzondere. Want ze loopt hem niet voor zichzelf, niet om haar eigen prestaties te verbeteren maar om geld in te zamelen voor onderzoek naar medicijnen voor genezing van kanker bij kinderen. Een ultiem doel, zoals ze zelf omschrijft. ,,Mijn 7-jarige nichtje Lina heeft hersenstamkanker. Ik weet zelf hoe moeilijk het is om in een gezin te leven waarin een kind chronisch ziek is. Mijn broertje Mathijs is op 22-jarige leeftijd overleden aan een bindweefselziekte. Nu zie ik het weer in mijn familie gebeuren."


Hippe Gasten op de radio:

Via KiKa bemachtigde ze een deelnameticket. In ruil is ze als ambassadeur sinds november druk om geld te genereren: 6000 euro moet ze minimaal bijeen brengen voor stichting Kinderen Kankervrij. Onder meer met collectes, flyers uitdelen en statiegeldacties. Ook regelde ze een theateroptreden (op 22 april 2018) waarvoor ze Hippe Gasten strikte. 


Dat ging zo: op weg naar haar werk - bij de politie in Breda - hoorde ze een radio-interview van Domien Verschuren met de mannen van Hippe Gasten. ,,Ze vertelden met zoveel passie over muziek en kinderen. Dat raakte me. Ik dacht: als ze mij willen helpen, kan ik ook iets met kinderen doen."


Theatervoorstelling:

Ze zette haar 'verhaal' op de mail, met succes. Hippe Gasten wilde meewerken mits zij een theater regelde en de kaartverkoop voor de muzikale show voor haar rekening nam. Zo geschiedde: 22 april 2018 speelt Hippe Gasten de voorstelling 'Anders' in Klasse Theater (Carré 16).  Haar nichtje en familie zijn de speciale gasten. Natuurlijk wordt het emotioneel zoals dat ook op 4 november 2018 in New York zo zal zijn, beseft Gijsbers. ,,Ik loop om mijn steentje bij te dragen. Met Lina als mascotte. Zij is niet meer te genezen, maar een heleboel andere kinderen wel."Kaartjes voor de kindervoorstelling 'Anders' kosten 10 euro en zijn te bestellen via kaartenvoorkika@hippegasten.nl 


Hippe Gasten.

Foto: Hippe Gasten.
Bron: www.ad.nl