Tim Keller heeft kanker in zijn alvleesklier.

08-06-2020 18:39


Geschreven door:

Gert-Jan Schaap.

Redacteur Visie Magazine.Amerikaanse predikant en publicist vraagt om gebed.
Foto: Tim Keller (69)
Via Twitter, Instagram en Facebook heeft de bekende Amerikaanse theoloog en predikant Tim Keller (69) bekendgemaakt dat bij hem alvleesklierkanker is vastgesteld. De auteur van bestsellers als 'In alle redelijkheid', die in 2002 is behandeld voor schildklierkanker, roept mensen op voor hem te bidden.


"Minder dan drie weken geleden wist ik niet dat ik kanker had," schreef hij afgelopen zondag op zijn Facebook-pagina. "Vandaag ga ik naar het National Cancer Institute voor extra testen; volgende week begin ik in New York City met chemotherapie voor alvleesklierkanker."


'Een preventieve ingreep van God'


"Ik voel me geweldig en heb geen symptomen," geeft Keller aan. Daarom noemt hij het "een preventieve ingreep van God" dat artsen een kankergezwel bij hem hebben ontdekt. "Ik heb geweldige menselijke dokters, maar het belangrijkste is dat de Grote Dokter zélf voor me zorgt."


Keller, die enkele jaren geleden door Visie is geïnterviewd in Parijs, geeft toe dat hij en zijn vrouw zeker momenten van angst hebben gekend, maar benadrukt dat zij ook Gods aanwezigheid de afgelopen weken sterk hebben ervaren.Bemoediging en troost:


Tim Keller tweet over kankerDe predikant draagt zelf vier gebedspunten aan voor mensen die  mee willen bidden: "Bid God de medische middelen óf Zijn directe interventie te gebruiken om de kanker te laten verdwijnen. Bid voor Kathy en mij, dat we deze mogelijkheden gebruiken om (...) Gods aanwezigheid boven al het andere te blijven zoeken. Bid ook voor bemoediging en troost voor mijn familie. Daarnaast vraag ik om te bidden dat de bijwerkingen van de behandelingen beperkt zullen blijven, zodat ik kan blijven schrijven en spreken."


Keller sluit zijn bericht af met een verwijzing naar Hebreeën 12:1-2:Gratis in het Nederlands beschikbaar:


Tim Keller boek Bidden coverTim Keller (1950) is schrijver van een reeks toegankelijke theologische boeken als In alle redelijkheid, De vrijgevige God, Het huwelijk, Namaakgoden, Bidden en Aan Gods hand door pijn en lijden. Uitgeverij Van Wijnen geeft zijn werk in ons land uit.


Daarnaast lanceerde hij de New City Catechism: 52 vragen en antwoorden over het christelijk geloof. Deze eigentijdse catechismus is (online) gratis in het Nederlands beschikbaar dankzij het digitale platform Geloofstoerusting.nl.


Ds. Keller was jarenlang 'senior pastor' van Redeemer Presbyterian Church in hartje New York (tot 2017) en geeft leiding aan City to City. Deze internationale kerkplantersorganisatie is 
ook in Nederland actief (Citytocityeurope.com).Psalm 88:

In 2018 preekte hij, met verwijzing naar Psalm 88, over het thema 'How to deal with dark times':

 

Het tonen van YouTube vereist je toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen beheren

Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.visie.eo.nl