Toen ze zwanger was kreeg Sacha Borst (40) borstkanker, nu is ze overleden.

21-01-2022 17:22


Auteur: Femke Rodenburg - ad.nl/goudaSascha Borst uit Zevenhuizen, moeder van Olivier (4) en Lotte (1), is op 40-jarige leeftijd overleden aan uitgezaaide borstkanker.

Sascha Borst uit Zevenhuizen, moeder van Olivier (4) en Lotte (1), is op 40-jarige leeftijd overleden aan uitgezaaide borstkanker. 

Foto: German Villafane - Villadinamica.

Sascha Borst uit Zevenhuizen is gisteren 20 Jan 2022 op 40-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van uitgezaaide borstkanker. De ziekte kwam twee jaar geleden tijdens haar zwangerschap aan het licht.


Haar man Ivar maakt het overlijden van zijn vrouw bekend op haar Instagrampagina. 'Sascha is gisteravond in mijn bijzijn vredig en comfortabel overleden. Ze heeft het zó ontzettend goed gedaan en alle mogelijkheden benut, maar haar lichaam was nu echt op na 2 jaar.' 


Chemokuur:


Precies twee jaar geleden werd bij Sascha borstkanker geconstateerd, terwijl ze op dat moment 27 weken zwanger is en ze een zoon van 2,5 jaar heeft. Met haar dikke buik ondergaat ze een chemokuur en eind maart bevalt ze van een gezonde dochter. 


Na nog meer chemokuren, een operatie en bestralingen lijkt het in het najaar van 2020 goed met haar te gaan, maar in het voorjaar van 2021 wordt er toch een verdacht plekje gevonden en blijkt er geen kans op genezing. Op 1 september 2021 viert Sascha het leven met een groot feest in de Maassilo in Rotterdam. 


Afgelopen dinsdag 18 Jan 2022 maakte Ivar al bekend dat Sascha in een hospice verbleef, omdat haar gezondheid snel verslechterde. Daar is ze, 66 dagen voor de tweede verjaardag van haar dochter, overleden.


Bron: www.ad.nl