Tom (38) overlijdt vier dagen na uitkomen laatste wens: ‘Hij was een liefdevolle vader’.

18-02-2020 16:14


Auteur: Buitenlandredactie - ad.nl. 

Tom (38) en zijn echtgenote Epiphanie met hun drie kindjes Kensi (9), Syrah (6) en Arwin (2).

Foto: Henk Deleu.
Een terminaal zieke Belg van 38 is afgelopen weekend overleden, vier dagen nadat zijn laatste wens in vervulling ging: de nieuwbouwwoning zien waar zijn vrouw en drie kindjes zonder hem zullen wonen. ,,Tom was een heel liefdevolle vader. Hij leeft nu verder in onze kindjes. Zij komen nu meer dan ooit op de eerste plaats'', zegt zijn echtgenote Epiphanie Dewitte tegen deze nieuwssite.

Tom was moegestreden na zes jaar vechten tegen maagkanker. Ambulance Wens, een organisatie die de laatste wens van terminaal zieke patiënten vervult, bracht Tom dinsdag naar een werf. Daar wordt de nieuwe woning voor zijn vrouw en drie kindjes opgetrokken. Het plan kende hij, maar hij wilde de ruwbouw en de vordering van de werken nog één keer in het echt zien. Tom zag dat het goed was. Hij was gerustgesteld. Opgelucht ook.Tom vocht als een leeuw, maar hij had het de laatste dagen heel moeilijk. Het was beangsti­gend, hoe hij naar adem zocht. Hij wou echt afscheid nemen

Echtgenote Epiphanie Dewitte.


Mooi vaarwel:

Vier dagen later, op zaterdagochtend, moest Tom naar het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk. Tom koos uiteindelijk voor euthanasie. Ambulance Wens België meldde zijn overlijden op Facebook. Met een pakkende boodschap ook, over hoe de kleine dingen in het leven het waardevolst zijn.


,,De kinderen, familie, vrienden... Tom nam eerst nog afscheid van iedereen die hij graag zag. Het was een mooi vaarwel'', vertelt zijn vrouw. ,,Tom vocht als een leeuw, maar hij had het de laatste dagen heel moeilijk. Het was beangstigend, hoe hij naar adem zocht. Hij wou echt afscheid nemen. En slapen, voorgoed slapen.''


Prachtige herinnering:

,,We zijn de mensen van Ambulance Wens België ongelooflijk dankbaar. Ze zijn erin geslaagd om de laatste wens van Tom in vervulling te laten gaan. Want onze nieuwbouwwoning nog één keer zien was zo belangrijk voor hem. Er zijn toen ook heel mooie foto's genomen van ons gezin. Een laatste prachtige herinnering, die we voor altijd koesteren. Zeker voor de kindjes. Want zij hebben nog één keer hun papa buiten gezien, weg van de steriele omgeving in het ziekenhuis. We gaan Tom en de manier waarop hij ons bleef steunen enorm missen. Het laatste wat hij zei was dat hij trots is op ons. De kindjes komen nu meer dan ooit op de eerste plaats. Het komt goed. We worden omringd door liefdevolle familie en vrienden, die ons volop steunen.''Tom zette zijn eigen geluk altijd op de laatste plaats omdat hij eerst voor anderen klaar wou staan. Dat sierde hem. Hij leeft nu verder in onze drie kindjes

Epiphanie Dewitte.


Intieme kring:

,,Tom was een heel sterk persoon'', gaat Epiphanie verder. ,,Tom zette zijn eigen geluk altijd op de laatste plaats omdat hij eerst voor anderen klaar wilde staan. Dat sierde hem. Hij leeft nu verder in onze kindjes Kensi (9), Syrah (6) en Arwin (2). Ze zijn net drie miniversies van hem. Zo zit er een heel groot deel van Tom in Kensi. Eén lach van Kensi en heel onze dag is goed. Prachtig en krachtig, net zoals haar papa. De uitvaart van Tom zal in intieme kring gebeuren, op uitdrukkelijke vraag van Tom zelf. We danken iedereen voor de vele steunbetuigingen.''Facebook.

Tom de jonge papa wiens wens we dinsdag vervulden is helaas gisteren overleden.
Vanwege ons hele Team van Ambulance Wens België een dikke knuffel en wensen we zijn vrouw, zijn kinderen ,
familie ,vrienden en iedereen die hem graag zag heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd !

Deze mooie tekst schreef de verpleegkundige nog naar aanleiding van de wens , eentje om te onthouden ....

...

Een paar dagen geleden ontmoette ik Tom,
een jonge man, papa van 3 dochters, met een laatste wens, want Tom is ongeneeslijk ziek.
Wij als vrijwilligers krijgen steeds de schouderklopjes en de naam 'held' of 'engel' omdat we dit doen.


Maar de echte helden zijn de patiënten en hun naasten...
Zij zijn zo moedig om, ondanks hun strijd en pijn, een laatste uitstap aan te gaan, zij zijn zo moedig om de controle even uit handen te geven, hun vertrouwde cocon en de vertrouwde zorgen los te laten om met twee 'vreemden' van Ambulance Wens België op pad te gaan.

Iedereen denkt dat de patiënten ons nodig hebben, maar in werkelijkheid hebben wij de patiënten even hard nodig...


Want iedere ontmoeting is zo uniek, zo warm, zo betekenisvol. Ieder verhaal doet ons stilstaan bij ons eigen leven...


En iedere keer besef je weer hoe dapper deze mensen zijn en hoe klein en kwetsbaar we allemaal zijn op deze wereld.


Hoe snel we de kleine dingen vergeten, hoe snel we vergeten dankbaar te zijn voor alles wat we hebben, hoe snel we vergeten dat het leven draaglijker zou zijn met liefde en vriendschap en kleine gebaren.


Tom had ons dinsdag misschien 'nodig', maar ik denk dat iedereen onder ons af en toe een 'Tom' zou moeten ontmoeten om te beseffen dat de vele kleine dingen in het leven het meest waardevol zijn.


Lieve Tom en alle andere 'Tommen' daarbuiten,
jullie zijn de echte helden in ons verhaal .


Meer weergevenBron: www.ad.nl