Tompoucen-actie bij bakker voor Kika.

02-07-2020 16:27            

Hoogeveen/ Noordscheschut - Hoogevener Mike van Puffelen krijgt hulp van Dicky Bosman (Soete Suickerbol) bij zijn actie voor Kika.

            

Eind vorig jaar schreef Mike van Puffelen (40) uit Hoogeveen zich in voor Run voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) en ging direct aan de slag om geld in te zamelen. Zijn activiteiten verliepen, vanwege de coronacrisis, anders dan gepland. "Eén van de activiteiten was de speelgoedbeurs bij de Praxis die eigenlijk op Koningsdag zou plaatsvinden", vertelt Mike. "Deze is nu een jaar opgeschoven, dus mensen kunnen gewoon speelgoed wat niet meer gebruikt wordt, blijven inleveren."


Nu de maatregelen iets versoepeld zijn, gaat de 40-jarige Hoogevener er weer volop tegenaan.


Een actie die momenteel loopt is voor ActieVoorKiKa_Beer. Mike: "Inmiddels hebben zich hier al 120 deelnemers voor aangemeld, die gaan wandelen, hardlopen, fietsen of anders. Hiervoor ontvangen zij een berenmedaille. De opbrengst gaat, na aftrek van de kosten, naar ActieVoorKiKa."


Volgens de planning gaat Mike in week 35 collecteren en roept vooral mensen op om hem daarbij te helpen. "Want hulp is meer dan welkom!"


Kika tompoucen:

Op zaterdag 4 juli 2020 staat de volgende én smakelijke actie op het programma. Mike: "In samenwerking met Dicky Bosman van Bakkerij de Soete Suickerbol in Noordscheschut worden er (grote) Kika tompoucen gemaakt. Ook hier komt de opbrengst ten goede aan ActieVoorKiKa." De eerste kopers hebben zich al gemeld, maar dat moeten er volgens Mike nog meer worden. Mike: "Ik heb al even geproefd en ik kan je zeggen: het smaakt heerlijk!"


De tompoucen zijn verkrijgbaar voor 2 euro en 60 cent per stuk en vier stuks voor 10 euro. Bestellen kan tot donderdag 2 juli 2020 18.00 uur via actievoorkika@outlook.com


De lekkernij van bladerdeeg en banketbakkersroom kan zaterdag opgehaald worden bij Bakkerij De Soete Suickerbol in Noordscheschut. Voor 2 euro 50 extra kunnen de tompouces zaterdagochtend thuisbezorgd worden in Hoogeveen. Mike: "Onder de kopers die 4 of meer tompouces kopen verloten Mike én Bakkerij De Soete Suickerbol elk een KiKa taart."


Mike en zijn inzamelacties zijn via Facebook en Instagram te volgen.


Kijk op de website www.runforkika.nl/mikevanpuffelen  voor meer informatie, doneren, sponsoren of medewerking te verlenen.Bron: www.hoogeveenschecourant.nl