Touriya: ‘Mijn moeder overleed aan kanker’.

20-02-2020 17:13


Auteur: Tanja Brouwer - ditjesendatjes.nlTouriya Haouid
Touriya Haoud ondergaat momenteel chemokuren. Ze heeft er één gehad en moet er nog drie. De diagnose lymfeklierkanker kwam voor haar als een totale shock, vooral omdat haar moeder jaren geleden overleden is aan kanker die net zoals bij Touriya begon in haar nek.


'Angst was groot'

,,Ze konden de bron niet vinden, maar bij haar is het ook in de nek begonnen", zegt Touriya in een uitgebreid interview met weekblad Weekend. ,,Vandaar dat mijn angst zo groot was. Zij had een heel agressieve vorm en overleed binnen zes maanden. Ik zat mezelf in het begin dan ook allemaal enge dingen aan te praten." Gelukkig blijkt de vorm die Touriya heeft goed te behandelen en ze vertelt dat de kans op genezing 98 procent is. De ziekte zit in haar nek en gaat door tot haar borstkas.


Om te genezen moet Touriya chemokuren ondergaan. De vrouw noemt het een aanslag op haar lichaam en had ook veel verdriet van de bijwerkingen. ,,Toen ze begonnen over de bijwerkingen van chemo's, zoals haarverlies, moest ik huilen." De vrouw heeft al hoofdbanden besteld en heeft een pruik gekocht die ze door een bevriende hairstylist laat verven en knippen. ,,Hij zei tegen me: Ik ga je niet lelijk laten worden, we gaan mooie kapsels maken en hoofdbanden doen, net zoals Samantha in Sex and City. Je komt hier doorheen."Bron: www.ditjesendatjes.nl