Trekkers bewijzen Dirk-Jan laatste eer, voetbalclub Zuidland treurt om dood oudste lid Gilles.

12-07-2020 18:24Auteur: Theo Teitsma - ad.nl/voorne-puttenDe tractoren rijden in een stoet naar de begraafplaats

De tractoren rijden in een stoet naar de begraafplaats.

Foto: john de pater.

Een groot aantal David Browntrekkers trok zaterdag door Abbenbroek om de overleden Dirk-Jan Langestraat de laatste eer te bewijzen.


De Abbenbroeker was een groot liefhebber van deze tractoren en ook specialist erin. Daarom werd zijn uitvaart naar de begraafplaats in Abbenbroek begeleid met een stoet van deze tractoren die sinds 1986 niet meer worden gemaakt. 


Langestraat overleed vorige week zondag op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. ,,Daar heeft hij zestien jaar tegen gestreden. Ontzettend knap is dat hij ondanks die ziekte altijd zo enthousiast en positief was'', vertelt Dick Klok van het gelijknamige Heenvlietse mechanisatiebedrijf waar Langestdraat als allround monteur werkte. Vorig jaar vierde hij er zijn zilveren (25-jarig) jubileum.


Mister Zuidland:

In Zuidland is de plaatselijke voetbalclub in rouw omdat in de nacht van zaterdag op zondag Gilles Quak op 85-jarige leeftijd is overleden. 'Mister Zuidland' was het oudste lid van de voetbalvereniging, lid van verdienste en had een tribune naar zich vernoemd gekregen. Quack, die vroeger werkte bij de melkfabriek in het dorp en later de Melkunie, was tot op hoge leeftijd heel actief voor zijn 'cluppie'.Gilles Quak zoals velen hem kenden bij de voetbalclub

Gilles Quak zoals velen hem kenden bij de voetbalclub.

Foto: Teun Kweekel.
Bron: www.ad.nl