Treurig nieuws: juf Danielle (48), die haar klas nog één keer gedag kon zeggen, overleden.

17-08-2021 19:12


Auteur: Terence Garnier - gelderlander.nlJuf Danielle Boekensteijn tijdens haar laatste wens. Nog een laatste keer langs haar leerlingen in Vianen en Nieuwegein. Stichting Ambulance Wens maakte het mogelijk.

Juf Danielle Boekensteijn tijdens haar laatste wens. Nog een laatste keer langs haar leerlingen in Vianen en Nieuwegein. Stichting Ambulance Wens maakte het mogelijk. 

Foto: Peter Franken.


Juf Danielle Boekensteijn (48), die in juni 2021 dankzij Stichting Ambulance Wens nog één keer voor de klas kon staan en zo haar laatste wens in vervulling zag gaan, is maandag 16 Aug 2021 overleden.


Danielle uit Bodegraven leed aan darmkanker, in april bleek dat behandeling haar niet meer kon genezen. ,,Ik ben zo plotseling weggerukt uit het leven", zei ze. Voor de klas staan - Danielle gaf les aan hoogbegaafde kinderen op twee scholen in Vianen en Nieuwegein - ging vanzelfsprekend niet meer. 


Dankzij Stichting Ambulance Wens, dat laatste wensen van terminale patiënten vervult, kon ze in juni nog één keer 'haar' kinderen op school gedag zeggen. Het werd een afscheid voor altijd.


,,Ik wilde al eerder naar school, maar dat ging niet. Sinds de diagnose is het zo snel gegaan, elke week lever ik meer in. Ik had dit werk nog graag jaren willen volhouden'', legde Danielle haar wens toen uit. ,,Dit geeft ook energie, om die koppies te zien. Ik had nog zoveel plannen met ze", concludeerde ze met pijn in het hart.


Vrijwilligster:


Danielle was ook vrijwilligster en lid van voetbalclub Rohda '76. ,,Rohda '76 treurt om het veel te vroeg overlijden van ons zeer gewaardeerde lid en gedreven vrijwilligster", schrijft de club in een bericht op de site. Met haar man had ze drie kinderen, Giel (10), Teun (12) en Joep (14).Zoon Teun zorgt ervoor dat zijn moeder droog blijft als ze met de brancard naar de wensambulance wordt gebracht.

Zoon Teun zorgt ervoor dat zijn moeder droog blijft als ze met de brancard naar de wensambulance wordt gebracht. 

Foto: Peter Franken.

Bron: www.gelderlander.nl