Tumor in dikke darm verwijderd bij Pelé.

07-09-2021 16:40Auteur:  TELESPORTREDACTIE - telegraaf.nl
Braziliaans voetbalicoon Pelé (80) heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in de dikke darm te verwijderen. Dat meldt het ziekenhuis in São Paulo dat hem behandelt.Pelé

Foto: AFP.


"De tumor is gevonden tijdens routineonderzoek naar hart- en vloedvaten en laboratorium-onderzoek van de afgenomen monsters", aldus het Albert Einstein Ziekenhuis waar Pelé sinds 31 augustus verblijft. Het ziekenhuis meldt dat ze Pelé op de intensive care houden, maar dat hij waarschijnlijk dinsdag 7 Sep 2021 naar een gewone kamer verplaatst wordt.


"Afgelopen zaterdag 4 Sep 2021 heb ik een operatie ondergaan waarbij er verdacht weefsel uit mijn dikke darm is verwijderd", liet Pelé weten in een bericht op social media, waarbij hij meldde dat hij zich goed voelde. "De tumor was gevonden tijdens de testen die ik vorige week had genoemd."


"Gelukkig ben ik eraan gewend om grote overwinningen met jullie te vieren", schreef Pelé. "Ik ga deze wedstrijd tegemoet met een glimlach op zijn gezicht, heel veel optimisme en geluk dat ik word omringd door de liefde van familie en vrienden."
Bron: www.telegraaf.nl