Tumor van acteur Jeff Bridges flink geslonken.

24-05-2023 18:04

 

 

 

De tumor die acteur Jeff Bridges heeft, is de afgelopen tijd flink geslonken. In maart 2020 kreeg de 73-jarige acteur te horen dat hij lymfklierkanker heeft. Waar de tumor toen nog zo’n 23 bij 30 centimeter groot was, heeft die nu de omvang van een knikker, zo vertelt hij in gesprek met het tijdschrift AARP: The Magazine.

 

 

 

Foto:  ANP/HH

 

 

 

 

 

Bridges, onder meer bekend van The Big Lebowksi, kreeg ook nog eens te maken met een coronabesmetting, die hem bijna fataal werd. „Kanker was niks vergeleken met corona”, zegt de acteur, die door de zware chemotherapie een verslechterd immuunsysteem had. „Ik weet nog dat de dokter tegen me zei: Jeff, je moet vechten. Je vecht niet.”

 

Het probleem was volgens Bridges dat hij niet wist hoe hij moest vechten. „Ik had me overgegeven. Ik zei tegen mezelf: iedereen gaat dood en ik ben nu aan de beurt. Ik hoorde mezelf zeggen: daar gaan we, op naar het volgende avontuur.”

 

Toch begon Bridges positiever te denken, mede dankzij zijn vrouw Sue. Daardoor staat hij tegenwoordig ’s ochtends een stuk gemotiveerder op, zo vertelt hij. „Soms word ik wakker en denk ik: oh god, ik moet het allemaal weer opnieuw doen”, geeft Bridges toe. „Maar dan sta je toch op en begin je aan je dag.”

 

 

 

Bron: www.telegraaf.nl/entertainment