Tv-maker Joris Hessels steekt patiënten Sint-Jozefskliniek te België op Dag tegen kanker hart onder de riem.

21-10-2021 17:24Auteur: Valentijn Dumoulein - hln.be/izegemPresentator en acteur Joris Hessels trok naar aanleiding van de Dag tegen Kanker naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar hij in gesprek ging met personeel en patiënten op de oncologie-afdeling.

Presentator en acteur Joris Hessels trok naar aanleiding van de Dag tegen Kanker naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar hij in gesprek ging met personeel en patiënten op de oncologie-afdeling. 

Foto: vdi.

IZEGEM: Presentator en acteur Joris Hessels, onder andere bekend van tv-programma's Radio Gaga en Viervoeters, trok donderdag naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem om er patiënten naar aanleiding van de Dag tegen Kanker een hart onder de riem te steken.


Wie op de oncologie-afdeling verbleef kon zich laten verwennen met een hapje of een drankje of kreeg een gratis gelaats- of voetverzorging van vrijwilligster Kathleen Demeulenaere, die zich al zes jaar specifiek voor kankerpatiënten op de afdeling inzet. In de namiddag was er muzikale animatie van het duo De Wafels, maar enkele uren eerder kwam presentator Joris Hessels langs om in gesprek te gaan met de aanwezigen. Hij bood onder andere een luisterend oor bij Maria Rouschop, Sonja Tack, Carmine Pattyn en Sabrina Samme. "En dat deed deugd", zegt Sonja, die net donderdag haar laatste chemotherapiesessie had. "Een mooie afsluiter van een moeilijke periode en ik ben blij dat ik het op die manier kon afsluiten."


De Tekst gaat verder onder de Foto:Presentator en acteur Joris Hessels trok naar aanleiding van de Dag tegen Kanker naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar hij in gesprek ging met personeel en patiënten op de oncologie-afdeling.

Presentator en acteur Joris Hessels trok naar aanleiding van de Dag tegen Kanker naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem, waar hij in gesprek ging met personeel en patiënten op de oncologie-afdeling. 

Foto: vdi.
Deugd van gewone babbel:


Joris zelf was ook onder de indruk bij zijn bezoek. "Dit is een warme, levendige afdeling", klinkt het bij de acteur. "Mijn vriendin werkt op de afdeling kinderoncologie van het UZ Gent, dus kanker komt bij ons thuis geregeld eens ter sprake. Ik merk dat mensen deugd hebben van een gewone babbel, waarbij het ook over alledaagse of grappige dingen kan gaan. Het bezorgt hen wat broodnodige afleiding en ik vond het fijn dat ik vandaag met hen in gesprek kon gaan."Kathleen Demeulenaere geeft al zes jaar als vrijwilligster manicures en pedicures aan oncologie-patiënten.

Kathleen Demeulenaere geeft al zes jaar als vrijwilligster manicures en pedicures aan oncologie-patiënten. 

Foto: vdi.
Bron: www.hln.be