Twee leerkrachten uit Meierijstad van het Udens College komend jaar in actie voor kinderoncologie.

30-12-2021 17:26
Foto: René Höppener.


René Höppener uit Veghel en Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode, beide verbonden aan het Udens College en oprichters van het bedrijf Onderwijzers, hadden het plan weer opgezet om in kalenderjaar 2022 samen met een 20-tal leerlingen en begeleiders deel te nemen aan de ALpè d Huzes om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. Oud-leerling Siem van de Broek overleed onlangs op 18-jarige leeftijd aan deze vreselijke ziekte.


Het is echter nog maar de vraag of ALpè d Huzes dit jaar doorgang zal vinden in verband met de (reis)beperkingen die gelden. Onlangs hadden beide heren overleg met elkaar. Wachten we met berichtgeving omtrent ALpè d Huzes of zoeken we een alternatief? Zij vonden een alternatief en vragen zich nu af of er naast leerlingen van het Udens College ook leerlingen van scholen in hun eigen gemeente (Meierijstad) bereid zijn om aan te sluiten bij hun uitdaging.


René, Patrick, Billy en Sam willen komend jaar, op 30 mei, van De Cocksdorp op Texel naar het Prinses Maxima Medisch Ziekenhuis in Utrecht lopen. Een afstand van zo'n 150 km. Per dag wordt er 30 km gelopen, een zware maar unieke beproeving voor de jongeren.Wij willen de nieuwe groep leerlingen laten zien en voelen dat ze er nooit alleen voor staan, we willen de leerlingen iets laten ervaren wat ze in de schoolbanken nooit zullen leren/ervaren. Kortom, ze krijgen een ervaring voor het leven!"René is een aantal jaren geleden zijn moeder verloren aan deze vreselijke ziekte.Mijn vader had 7 jaar lang bijna zijn hele sociale leven en werk 'aan de kant gezet' want zorgen voor zijn levenspartner (mijn moeder) was prioriteit nummer 1. Hiervoor krijgt hij mijn enorme waardering en respect. Dankzij mijn vader die altijd is blijven vechten voor de gezondheid van mijn moeder, heeft ze nog al haar kleinkinderen kunnen zien en kunnen knuffelen. Mijn moeder zit voor altijd in mijn hart en in mijn geest die ik dagelijks bij me draag. Mijn lichaam gaat de uitdaging aan om 150 km af te leggen in 5 dagen.Doe mee! Kom in actie tegen kanker!


Welke scholen sluiten zich aan?René en Patrick willen door middel van deze publiciteit andere scholen in de regio bewegen om ook een sponsoractiviteit te organiseren. Het geld wat ze daarmee ophalen kan dan aan hen worden "overgedragen" en nemen zij mee naar Utrecht. De samenwerking met de scholen zal dan ook breed kenbaar gemaakt worden.Niet alleen, maar samen sta je sterk. Corona heeft op dit moment teveel de overhand en we vergeten andere zieken. Daarom deze knallende actie.

Bron: www.meierijstad.nieuws.nl