Twee vrienden renden voor hun dochtertjes met kanker: ‘Toch wel een heel emotioneel moment’.

05-07-2021 13:04


Auteur: Amy van den Berg - ad.nl/rotterdamLinks: Arjan en Louise (4), rechts: Thomas en Sophie (9).

Links: Arjan en Louise (4), rechts: Thomas en Sophie (9). 

Foto: Frank de Roo.

De vrienden Thomas Drost en Arjan Vaandrager hebben allebei een dochtertje met kanker. Ze wéten hoe verschrikkelijk die ziekte is. En daarom deden ze dit weekend mee aan een Mudmasters om geld op te halen voor onderzoek. Met succes: ze haalden meer dan 30.000 euro op. ,,Die uitreiking was wel even een dingetje, ja." 


Het leven van de twee Oud-Beijerlanders werd compleet op zijn kop gezet toen allebei hun dochters kanker bleken te hebben. Arjans dochter Louise (4) heeft een hersentumor, Thomas' dochter Sophie (9) leukemie. Een gedeeld gevoel van machteloosheid zette de vaders aan tot actie: ,,Je denkt zo vaak: ik wil graag wat doen, maar wát in godsnaam?" En het was een beetje alsof je een periode afsluit, of nou ja, ik weet niet.

Arjan Vaandrager, vader van Louise.Nou, rennen dus. Met obstakels. Net als hun dochters hebben. ,,Symbolisch dan hè, over hindernissen heen, door de modder. Het is bikkelen." Al komt het volgens de heren 'uiteraard' niet in de buurt van wat hun meisjes elke behandeling wéér (hebben) moeten doorstaan. ,,Kinderen zijn zulke vechtersbazen, ik heb daar diepe bewondering voor. Daarbij vergeleken stelt die hele mudrun niks voor. Maar het is íéts. En het is iets positiefs."De Tekst gaat verder onder de Foto:
De ploeg die rende in naam van de zieke meisjes Louise en Sophie.

De ploeg die rende in naam van de zieke meisjes Louise en Sophie

Foto: Privé.

En daarmee haalden ze zondag maar liefst 31.000 euro op. ,,Wat een geweldig bedrag, he? Mede, of vooral, dankzij de aandacht ervoor in het AD." De mannen zitten een paar uur na de wedstrijd in de tuin bij te komen van de 16 kilometer-loop met familie. ,,We voelen dat we wat gedaan hebben. Maar we zijn zo blij, hebben echt genoten." 'Machtig mooi'


Voor en na de 'mudrun' werd het even emotioneel. ,,Zeker bij de uitreiking van de cheque, wij mochten samen het totaalbedrag voor Kika presenteren", zegt Arjan. ,,Dat was natuurlijk machtig mooi. Dat we dit deden voor onderzoek naar kanker bij kinderen, gaf het echt wel een extra emotionele lading. En het was een beetje alsof je een periode afsluit, of nou ja, ik weet niet", zegt Arjan.
Arjan Vaandrager en Thomas Drost presenteerden het totaalbedrag voor Kika. In totaal deden 350 deelnemers mee aan de Mudrun voor die stichting, in Haarlemmermeer.

Arjan Vaandrager en Thomas Drost presenteerden het totaalbedrag voor Kika. In totaal deden 350 deelnemers mee aan de Mudrun voor die stichting, in Haarlemmermeer. 

Foto: Privé.
Bron: www.ad.nl