Ultraton van Sam en Bas levert 80.000 euro op voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

27-12-2021 18:49Auteur: Maurits van Egdom - nhnieuws.nl/nieuwsBas Zuurbier uit Schagen en Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp liepen op eerste kerstdag ruim 70 kilometer om geld op te halen voor Support Casper, een campagne die onderdeel is van de 'Stichting Overleven met Alvleesklierkanker'. Met deze 'ultraton' liepen zij zo'n 80.000 euro bij elkaar, ruim boven het beoogde doel van 50.000 euro. Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan onderzoek naar innovatieve behandelingen tegen alvleesklierkanker. Sam en Bas vertrokken om 07:15 uur bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en finishten rond 15:00 uur aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. 


"Het was zeventig kilometer hardlopen. Tot zestig kilometer was het écht genieten, de laatste tien ging eerlijk gezegd op karakter. Bijna 80.000 euro is er opgehaald door 1.000 donateurs. Kippenvel, zoveel support", vertelt Bas, nadat ze samen de finish bereikten.


Ook Sam, die eigenaar is van autobedrijf 'Italië in de Polder' in Opmeer, was in zijn nopjes. "Als je me vraagt of het 'mee' of 'tegen' viel, kan ik je daar niet eens antwoord op geven. Het was een emotionele tocht. Ik kan alleen maar blij zijn dat het goed gegaan is en dat we samen over de finish zijn gekomen."


Live te volgen:


De ultraton van Sam en Bas was de gehele dag live te volgen op de Facebookpagina van Sam. Daarbij werd er met tafelgasten gesproken, konden mensen inbellen en vonden er optredens plaats. Eén van de gasten in de uitzending was Casper van Eijck, de arts voor wiens onderzoek de hardlopers geld ophaalden.
Sam en Bas bereiken de finish aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam.

Foto's: SUPPORT CASPER.
Bron: www.nhnieuws.nl