Universiteit onderzoekt klachten borstimplantaten.

04-07-2021 11:13Auteur: Barbara Nieuwkoop - 1limburg.nl

De Universiteit Maastricht gaat samen met andere partijen onderzoek doen naar een mogelijk verband tussen siliconen borstimplantaten en gezondheidsklachten.


Het onderzoek volgt op resultaten uit eerder onderzoek waarin vrouwen gezondheidsklachten hadden gemeld na het krijgen van een borstimplantaat. Klachten als chronische vermoeidheid, gewrichtsklachten en problemen met geheugen en concentratie. Met dit onderzoek dat gecoördineerd wordt door het RIVM, wil men meer zicht krijgen op hoe vaak deze klachten voorkomen en wat hierbij een rol speelt.


In Nederland hebben meer dan 200.000 vrouwen een borstimplantaat.Vier jaar durend:


Het onderzoek zal vier jaar in beslag nemen. Naast de Universiteit Maastricht werken het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (Nivel), Erasmus MC, het Nederlandse Borstimplantatenregister, Amsterdam UMC en het Nederlands Kankerinstituut aan het onderzoek dat verdeeld is over drie programma. De Universiteit Maastricht maakt gebruik van geanonimiseerde gegevens uit zorgregistraties van huisartsen, ziekenhuizen en klinieken en het Nederlandse borstimplantatenregister.Lees ook: 


Maastrichts onderzoek: 'Kans op kanker met implantaat'
Bron: www.1limburg.nl