Urker gezinnen in actie tegen kinderkanker: "We willen graag wat terug doen".

10-04-2021 19:41Twee Urker gezinnen zijn samen met andere dorpsgenoten druk bezig met een inzamelingsactie voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Beide gezinnen hebben een kind met leukemie. Hun doel is om 100.000 euro binnen te halen voor verder onderzoek naar verschillende soorten kanker bij kinderen.


Luc van 2,5 en Jacolien van 6 spelen vrijdagochtend in de speeltuin aan de Alexiahof op Urk. De kinderen zijn dik ingepakt omdat het best nog koud is buiten. Beiden hebben de diagnose acute lymfatische leukemie (ALL) en zijn daarvoor in behandeling in het Prinses Máxima Centrum.(PMC)


"Het idee komt eigenlijk nog van mijn pa", zegt Lubette de Boer, de moeder van Jacolien. "Hij wilde zo graag wat terug doen voor het centrum, daar zijn we toen bij aangehaakt en ook de ouders van Luc."De zesjarige Jacolien wordt al ruim twee jaar behandeld in het PMC.
De Tekst gaat verder onder de Foto:In het centrum staat het kind boven alles centraal. "Ze doen alles voor de kinderen, de medewerkers zijn zo lief voor ze, ze maken het erg aangenaam", zegt Maartje Romkes, de moeder van Luc. "En ook aan de ouders wordt gedacht, er zijn speciale kamers en ze zorgen ook voor verlichting bij ons", voegt haar man Albert eraan toe.


Lang niet alle kosten die mensen maken in het Prinses Máxima Centrum worden vergoed. "Dat wij daar aan kunnen bijdragen vinden we gewoon heel belangrijk", aldus Lubette de Boer.Teller staat op 20.000 euro:


De inzameling is al een flink succes. Er is inmiddels al meer dan 20.000 euro opgehaald. Volgens Maartje Romkes is elke euro er weer een. "We zijn gewoon blij met elke vorm van aandacht (voor de actie, red.) die er is en ook voor elke euro die er binnenkomt."Het gaat nu goed met de kinderen:


Met Luc en Jacolien gaat het op dit moment goed. "De scans van Jacolien zien er goed uit, maar we zijn wel voorzichtig." Ook bij Luc gaat het volgens zijn ouders de goede kant op. "We hopen dat hij over een tijdje is genezen, maar er is wel een kans in de toekomst dat het terug kan komen." Maar daar willen de ouders nu niet aan denken.Máxima Centrum is blij met de acties op Urk:


Het centrum in Utrecht is erg blij met de actie van de Urkers. "Wij zijn de familie van Luc en Jacolien en alle actievoerders en donateurs die deze actie ondersteunen heel erg dankbaar. Geweldig hoe een hele gemeenschap op deze manier in actie komt voor het Prinses Máxima Centrum. Alle donaties dragen direct bij aan onze missie; ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven."Klik hier om naar de website van de doneeractie te gaan.

Bron: www.omroepflevoland.nl