Utrechtse kapper haalt veel geld op met knipactie in Hoog Catharijne voor KiKa.

10-09-2018 17:42


Auteur: Yelle Tieleman - ad.nl/utrecht 

Hassan knipt samen met zijn genezen dochter Elizar een klant tijdens de actie in Hoog Catharijne.

Foto: Angeliek de Jonge.
Dolblij is hij met het geld dat hij zondag ophaalde. De Utrechtse kapper Hassan Ibach stond zondag met zijn team in de Stadskamer in Hoog Catharijne en knipte daar mensen voor het goede doel. Met de 2.500 tot 3.000 euro die hij ophaalde toonde Ibach zich trots en blij. ,,Een heel erg mooi bedrag."


Achttien jaar geleden kwam Hassan vanuit Syrië naar Duitsland en vijf jaar geleden opende hij zijn kapsalon Sipan Style aan de Voorstraat. Toen zijn dochter drie jaar geleden kanker kreeg besloot hij dat zich moest inzetten voor het goede doel. Regelmatig organiseert hij soortgelijke evenementen om geld op te halen voor KiKa. 


,,En ook vandaag zijn er weer veel mensen langs geweest om te doneren. Het is de bedoeling dat mensen zelf een bedrag kiezen dat ze willen doneren. Wel is het minimumbedrag tien euro. De collectebussen zitten in elk geval helemaal vol. Daar zijn we heel blij mee," aldus kapper Hassan.


Stiekem had Ibach ook gehoopt op de komst van Koning Willem Alexander (,,Ik heb hem uitgenodigd, ik hoop dat hij komt"), maar de Koning liet zich niet zien in het winkelcentrum. Toch is hij tevreden. ,,We hebben een hoop geld opgehaald voor Kika. Dat is het allerbelangrijkste!" 


Met het geld wil KiKa onderzoek naar kanker financieren. Bron: www.ad.nl