Vakantie voor zieke kinderen in kanjerkasteel.

10-04-2018 21:10


Auteur: redactie - veluweland.nl/lokaal


        

Giel Hendrikx en Cindy Belijendaal voor het kanjerkasteel dat zaterdag 14 april 2018 wordt geopend.

Giel Hendrikx (links) en Cindy Bleijendal voor het kanjerkasteel.NUNSPEET Op het terrein van Europarcs aan de Randmeerweg in Nunspeet wordt op zaterdag 14 april het kanjerkasteel geopend. Gezinnen met kinderen met kanker kunnen hier gratis een week vakantie doorbrengen.


Wijnand Kooijmans.


Voor de bouw van kanjerkastelen op de terreinen van Europarcs wordt geld ingezameld door de EuroParcs Charity Foundation. Nunspeet is het tweede park waar een kanjerkasteel wordt geopend, zo zegt Cindy Bleijendaal van Veluwemeer Resort. Het eerste kanjerkasteel staat in het Limburgse Susteren.


Naast de bouw van de K=kanjerkastelen zet de Foundation zich ook in voor het inzamelen van geld voor nieuwe onderzoeken naar kanker bij kinderen. Het kanjerkasteel is een huisje op het park dat speciaal is ingericht om een gezin te ontvangen van wie één of meer kinderen kanker hebben. Het gaat om een gezin van maximaal vijf personen.


FLEURIGER:

Cindy Bleijendaal: ,,Alles is gelijkvloers, de badkamer is aangepast. De inrichting is allemaal wat fleuriger dan in de andere huisjes op het park. Naast het huisje staan speeltoestellen. Misschien kan een kind met kanker daar niet op spelen, maar een broertje of zusje wel. We proberen de week zo leuk mogelijk te maken voor het gezin dat in het kanjerkasteel verblijft."


OPENING:

De officiële opening vindt om 13.00 uur plaats en wordt verricht door voorzitter Dick van Hemmen van de Stichting Nunspeet uit de Kunst.


Hierna is er een voetbalclinic met spelers van Go Ahead Eagles uit Deventer. Met de opening wil het park graag uitstralen ook open te staan voor de inwoners vanuit de wijde omgeving. Ook zij zijn welkom bij de opening. Daarnaast wil de organisatie komende zomer bijvoorbeeld scholen de kans bieden, op aanvraag, gebruik te maken van het openluchtzwembad.


KABOUTER:

Bij de opening is er een ballenbak voor de kinderen, komt er een kabouter en is er een suikerspinmachine. ,,We hebben al redelijk veel sponsoren voor het kanjerhuis", zegt Cindy Bleijendaal. ,,Hier en daar moeten nog wat afspraken worden gemaakt wat er wordt geleverd."


KANJERKASTEEL:

De Kanjerkastelen worden, zo geeft Bleijendaal aan, ter beschikking gesteld aan de Stichting Vereniging Ouders Kinderen en Kanker en stichting Gaandeweg. Die steunt kinderen en ouders tijdens en na de ziekte met informatie en behartigt hun belangen. Gezinnen met kinderen kunnen zich via deze vereniging en stichting aanmelden voor een verblijf in het Nunspeetse park. Opzet is dat uiteindelijk alle Europarcs Resorts een kankerkasteel krijgen.


BOEKJE:

Om geld in te zamelen is onder meer een samenwerking gestart met schrijfster Hijltje Vink. Zij heeft het boek 'Kleine Beer Gaat Op Vakantie Naar Hommelheide' geschreven. In het boek vertelt de dokter aan Kleine Beer dat hij Beukemie heeft.


Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.europarcscharityfoundation.nl

Bron: www.veluweland.nl