Val Kilmer ondergaat ‘slopend’ herstel na kankergevecht.

07-08-2021 18:26
EPA

Foto: EPA.CELEBRITIES: Top Gun'-held Val Kilmer (61) is al vijf jaar kankervrij, maar toch is hij nog niet de oude. Dat vertellen zijn kinderen Mercedes en Jack aan Extra. De ziekte zorgde voor langdurige complicaties bij de acteur. "Het herstelproces is net zo slopend als de ziekte."


Onlangs ging de de documentaire 'VAL', over het leven en de carrière van de Hollywood-ster, in première in Cannes. Het waren echter zijn kinderen Jack (26) en Mercedes (29) die de film kwamen voorstellen, want Val kon vanwege zijn slechte gezondheid niet aanwezig zijn. "Ik ben nog steeds aan het herstellen en het is moeilijk om te praten en begrepen te worden", aldus de acteur over zijn afwezigheid.


Zijn kinderen gaven nu een update over de toestand van hun vader aan Extra. "Hij doet het goed, maar hij is nog steeds aan het herstellen. Het herstelproces is net zo slopend als de ziekte", aldus Mercedes. Jack vertelde dat het hem deugd doet om te zien hoeveel mensen zijn vader steunen. "Iedereen is zo belangstellend geweest en heeft ons zo goed gesteund, dat heeft me ontzettend geraakt. Het is mooi om te zien hoe mensen samen kunnen komen."


Kilmer bevestigde in april 2017 dat hij mondkanker had. Eerder werd er al gespeculeerd dat hij aan de ziekte leed, maar hij ontkende dit. De acteur is vooral bekend door zijn rollen in 'Top Gun' en 'Batman Forever'.
Bron: www.hln.be/celebrities