Van Dik Hout geeft onaangekondigd optreden op Dam.

08-05-2022 16:44

 

 

Beeld:  ANP.

 

 

 

 

Van Dik Hout heeft Amsterdam verrast met een onaangekondigd optreden vanaf het balkon van de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam. Daar is de popgroep, bekend van nummers als 'Stil In Mij' en 'Zij Maakt Het Verschil', op zondag 8 mei 2022 rond 13.45 uur mee begonnen om aandacht te vragen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

 

"Bij ons ontstond de wens om deze speciale gebeurtenis in te zetten om aandacht te vragen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker"

 
 
Bandlid en drummer Oscar Kraal overleed vorig jaar aan de gevolgen van de ziekte. Dat heeft aanleiding gevormd voor het nummer Op De Golven Dansen Wij, dat eerder dit jaar verscheen en ook op de Dam te beluisteren was. Het optreden heeft honderden kijkers naar het zonnige plein getrokken.
 
"Een paar weken geleden zijn wij benaderd om in de traditie van bands als The Beatles en U2 op een balkon een verassingsoptreden te geven", zegt frontman Martin Buitenhuis over het plotselinge optreden. "Wij waren direct enthousiast en aansluitend ontstond bij ons de wens deze speciale gebeurtenis in te zetten om aandacht te vragen voor meer onderzoek naar alvleesklierkanker".
 
In het bijzonder wordt aandacht gevraagd voor het Deltaplan Alvleesklierkanker, een landelijk samenwerkingsverband dat onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker mogelijk maakt.

Van Dik Hout speelt onder meer tijdens Concert At SEA. Daarnaast geeft de groep vanaf oktober dit jaar een clubtour, waarbij de band langs verschillende poppodia in het land trekt.

 

 

 

Bron: www.rtlboulevard.nl/entertainment/music