Van kanker herstelde Brooks na 536 dagen terug in de Premier League.

18-03-2023 18:43

 

 

 

David Brooks heeft zaterdagmiddag 18 maart 2023 zijn rentree gemaakt voor AFC Bournemouth. De 25-jarige middenvelder stond anderhalf jaar aan de kant wegens zijn strijd tegen kanker.

 

 

 

Van kanker herstelde Brooks na 536 dagen terug in de Premier League

Foto: Pro Shots.

 

 

 

 

Brooks maakte in oktober 2021 bekend dat hij aan de ziekte van Hodgkin, een zeldzame vorm van lymfeklierkanker, leed. Dat nieuws schokte de Engelse voetbalwereld, maar in mei 2022 kwam de international van Wales met goed nieuws: hij was kankervrij verklaard.

 

Brooks begon vervolgens aan een lang revalidatietraject en werd vorige week al beloond met een plek in de wedstrijdselectie van Bournemouth tegen Liverpool. Een week later volgden zijn eerste minuten in de Premier League sinds september 2021 met een invalbeurt tegen Aston Villa.

 

Bournemouth-manager Gary O'Neil kondigde in aanloop naar het duel op Villa Park al aan dat Brooks minuten zou krijgen. 'Iedereen is zo blij voor hem en zijn familie. Hij staat te popelen, dat is begrijpelijk. Hij weet dat er nog werk aan de winkel is, maar hij zal meedoen.'

 

Brooks liet vorige week via Twitter al dolblij te zijn met zijn terugkeer in de wedstrijdselectie. 'Ik heb lang moeten wachten en het was een moeilijke periode voor mij en mijn familie. Dat ik nu weer op het veld heb gestaan en me onderdeel van het team voelde, was heel speciaal.'

 

 

 

Voor het Twitterbericht van AFC Bournemouth klik  hier 

 

Voor het Twitterbericht van Davind Brooks klik hier