Van kanker herstelde Sébastien Haller maakt debuut voor Dortmund: ‘Dit betekent heel veel voor me’.

23-01-2023 17:57

 

 

Auteur: Sportredactie - ad.nl/buitenlands-voetbal

 

 

 

MET VIDEO:  Sébastien Haller heeft vanmiddag in een doelpuntrijke wedstrijd zijn debuut in de Bundesliga voor Borussia Dortmund gemaakt. De 28-jarige spits, die de voorbije maanden twee operaties en vier chemokuren vanwege teelbalkanker onderging, zag zijn elftal met 4-3 winnen van FC Augsburg.

 

Oud-Ajacied Haller kwam in de 62ste minuut in het veld als vervanger van Youssoufa Moukoko. Op dat moment was de stand 2-2. Augsburg kwam tot drie keer toe terug van een achterstand, maar zag de zege toch naar Dortmund gaan. De Amerikaanse invaller Giovanni Reyna maakte in de 78ste minuut het winnende doelpunt. Reyna was een aantal minuten daarvoor in de ploeg gekomen voor de Nederlander Donyell Malen.

 

Haller sprak na afloop over een emotioneel debuut voor de club waar hij in de zomer van vorig jaar een contract voor vier seizoenen tekende. ,,Dit betekent heel veel voor me”, reageerde hij aan de kant van het veld. ,,De afgelopen maanden zijn niet de makkelijkste momenten van mijn leven geweest. Maar ik wist dat ik kon rekenen op de steun van het team en van de supporters. Het voelde vandaag heel goed om zo’n warm welkom te krijgen.”

 

Op de vraag wat er precies door zijn hoofd ging toen hij het veld betrad, wijst Haller op het plezier dat hij heeft in het voetbal. ,,We mogen niet vergeten dat we mogen doen wat we het liefste doen. Dus ik heb vandaag bewust van het moment genoten. Voetbal is een feest. Nu is het zaak om de komende tijd hard te blijven werken en steeds fitter te worden.”

 

 

Voor het Bericht van Twitter klik hier

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 
 
 
Bron: www.ad.nl