Van kanker herstelde Vialli wil corona-artsen eren.

12-04-2020 19:28


Auteur: Sportredactie - ad.nl/buitenlands-voetbalGianluca Vialli. 

Gianluca Vialli.

Foto: EPA.
Terwijl Italië in de ban is van het coronavirus is er voor  Gianluca Vialli (55) wel goed nieuws. De Sampdoria-legende is na 17 maanden chemotherapie hersteld van alvleesklierkanker.

De laatste chemo was in december 2019, de laatste tests waren positief. 

,,Ik ben blij, ook al zeg ik dat zachtjes voor de zekerheid", zegt de voormalig Italiaans international, die ook voor Juventus en Chelsea speelde, in een interview met La Repubblica. ,,Nu ik mijn gezondheid terug heb, betekent dat ik mezelf weer in de spiegel zie, het haar zie groeien, geen wenkbrauwen hoeft te tekenen met een potlood. In dat opzicht voel ik me heel gelukkig vergeleken met vele anderen."


Vialli doelt op de vele coronapatiënten in Italië. ,,Ik denk aan degenen die naar het ziekenhuis zijn gebracht en gedwongen zijn om alleen te sterven. Het is verschrikkelijk. Deze crisis zal enorme littekens achterlaten op het land; emotionele, morele en economische littekens."


Greta:

De voormalige spits ziet ook positieve kanten aan de lockdown in Italië. ,,Er hangt bijna een zen-sfeer. We kunnen het vogelgezang zelfs in de grote stad horen en zie hoe snel de smog verdween, zelfs nadat sommigen ervoor hadden kozen om dat geweldige jonge meisje, Greta Thunberg, te bespotten."


Vialli hoopt dat Italië leert van de crisis. Hij zou graag zien dat de regeringen niet meer zullen bezuinigingen op de zorg. ,,Blijf de gezondheidswerkers steunen, deze gulle mensen met ongelooflijke kracht. Laten we ze niet vergeten als dit allemaal voorbij is. Ik hoop dat Italië in Bergamo gaat spelen, met alle artsen en zusters op de tribunes."Gianluca Vialli en Roberto Mancini bij Sampdoria.

Gianluca Vialli en Roberto Mancini bij Sampdoria.

Foto: Getty Images.
Bron: www.ad.nl