Vandaag 8 Jan 2022 zou David Bowie 75 zijn geworden, dus klinkt zijn muziek vanaf de Domtoren.

08-01-2022 16:43


Auteur: Maarten Venderbosch - ad.nl/utrechtDomtoren en David Bowie.

Domtoren en David Bowie. 

Foto: ANP.

Als David Bowie nog had geleefd, zou hij zaterdag 8 Jan 2022 zijn 75ste verjaardag hebben gevierd. Voor stadsbeiaardier Malgosia Fiebig alle reden die dag een eerbetoon aan de overleden zanger te brengen.


Op het Dom-carillon in Utrecht speelt zij vanaf 11.40 uur vijf bekende nummers van de poplegende die op 60-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor: Changes, Where are we now?, Absolute Beginners, Life on Mars? en Space Oddity.


David Bowie overleed op 10 januari 2016, twee dagen na zijn verjaardag en het verschijnen van zijn album Blackstar. Ook toen al bracht Malgosia Fiebig een eerbetoon aan de artiest. Ze speelde toen Space Oddity. Een filmpje daarvan ging toen over de hele wereld en werd zeker anderhalf miljoen keer bekeken.


Het is inmiddels traditie dat Fiebig reageert als een muzikale grootheid het tijdelijke voor het eeuwige verwisselt. Zo speelde ze eerder na het overlijden van Prince, Florian Schneider (Kraftwerk), Avicci, Little Richard, Ennio Morricone en Eddie van Halen. Bij wijze van uitzondering bracht ze ook een hommage aan Daft Punk nadat bekend werd dat het Franse elektroduo ermee ophield.Bekijk hieronder de ode aan David Bowie, vlak na zijn overlijden in 2016.


Bron: www.ad.nl