Veelgestelde vragen Corona en KWF.

17-03-2020 12:03

Coronavirus        Hieronder vind je antwoord op de veelgestelde vragen rondom Corona en wat dit betekent voor KWF Kankerbestrijding.


1. Welke acties gaan niet meer door?

Alle acties en evenementen in het land waar KWF op enige manier bij betrokken is, worden vanaf donderdag 12 maart tot 6 april 2020 geannuleerd. Houd deze pagina in de gaten voor informatie over evenementen die na 6 april zijn gepland.


2. Aan de hand van welke criteria bepaalt KWF of een actie of evenement doorgang vindt?

We hanteren de richtlijnen van het RIVM en  de overheid en stellen de gezondheid van alle aanwezigen voorop. Daarnaast hebben we als gezondheidsfonds extra aandacht voor evenementen waar risicogroepen aanwezig zullen zijn. Onder risicogroepen verstaan we mensen met kanker die in behandeling zijn of net zijn geweest, met name met chemotherapie of immunotherapie. Ook ouderen of mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep.


3. Ik heb zelf te maken of te maken gehad met kanker, en heb vragen over het Coronavirus. Wat moet ik doen?

Onder risicogroepen verstaan we mensen met kanker die in behandeling zijn of net zijn geweest, met name met chemotherapie of immunotherapie. Ook ouderen of mensen met een zwakke gezondheid behoren tot de risicogroep. Voor specifieke vragen kun je terecht bij je behandelend arts of huisarts. Meer informatie vind je op de website van kanker.nl.


4. Lopen de bevolkingsonderzoeken naar kanker nog?

De bevolkingsonderzoeken naar baarmoederhalskanker, borstkanker en darmkanker worden tot 6 april opgeschort. Het RIVM heeft hiertoe besloten. Hiermee wordt er meer capaciteit gecreëerd in ziekenhuizen voor de opvang van Coronapatiënten. Heb je specifieke vragen over je eigen gezondheid? Neem dan contact op met je huisarts.


5. Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

Lees ons statement. Dagelijks bekijken we de situatie, en veranderingen publiceren we het op deze pagina. Ook kun je bellen naar onze publieksservice via: 0900 - 202 00 41 (€ 0,01 / min).


Gevolgen Coronavirus voor acties:

Niet-noodzakelijke KWF-bijeenkomsten worden opgeschort. We volgen de ontwikkelingen rondom het Coronavirus op de voet. Leidend is het protocol van de overheid.

Lees meerActuele informatie:

De meest actuele informatie over het Coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Laatste nieuws Coronavirus.
Bron: www.kwf.nl