Veghelse Ronald wandelt van ene provinciehoofdstad naar andere in strijd tegen kanker.

15-06-2021 18:47Auteur: Franka Willems - bd.nl/uden-veghel-e-oRonald van Venrooij heeft zin in zijn trektocht, maar dicht bij huis vindt hij het ook leuk wandelen. 

Foto: Franka Willems.


VEGHEL - Ronald van Venrooij uit Veghel wandelt volgend voorjaar van de ene provinciehoofdstad naar de andere. Hij wil graag iets van Nederland zien, maar het wordt vooral een sponsorloop voor de strijd tegen kanker. De Maarten van der Weijden Foundation steunt Van Venrooij en Maarten van der Weijden zelf loopt een stukje met hem mee.


Al 24 jaar wandelt Ronald van Venrooij (44). Hij begon als recreatief loper maar vol overtuiging traint hij nu wekelijks voor de enorme tocht die hij volgend jaar gaat afleggen. In zo'n 50 dagen wil Van Venrooij 1355 km. Lopen met slechts vijf rustdagen, waarin hij als het even kan, de steden gaat bezoeken die hij nog niet kent. Inspiratie door tante:


Onbekende steden als Zwolle en Leeuwarden ontdekken is zijn drijfveer, maar de inspiratie om er een goed doel aan te koppelen komt door zijn overleden tante. ,,Ik heb gezien hoe aangrijpend het is als iemand kanker heeft. Daar schrok ik wel van. Ik heb er nog met mijn tante over gehad dat ik m'n steentje tegen kanker wil bijdragen." In 2019 liep hij daarom de Nijmeegse vierdaagse voor 'Wandelen tegen kanker'. Elke dag 50 kilometer, mét succes.Maarten van der Weijden:


Voor zijn nieuwste project zocht hij contact met de Maarten van der Weijden Foundation en die staat volledig achter zijn sponsoractie. Naast een eigen pagina op hun site, krijgt hij  promotiemateriaal en hulp bij het zoeken naar overnachtingsplekken. In Almere is dat al gelukt. Verder proberen ze contact te krijgen met de provinciehuizen waar Van Venrooij stempels voor op zijn stempelkaart wil halen. ,,Én Maarten zelf gaat waarschijnlijk een stuk meelopen", glundert Van Venrooij. ,,Ik heb ontzettend genoten van de 11-steden zwemtocht van Maarten en bewonder hem enorm. De foundation betekent veel voor kankerpatiënten en -onderzoek, daarom hoop ik dat ik door de sponsortocht 10.000 euro kan schenken."


Draaiboek gemaakt:


Hij heeft een route uitgezet en 'n draaiboek gemaakt. ,,Daar houd ik me aan vast, ongeacht het weer. Ik werk bij IBN productie Veghel en mijn werkgever is positief over mijn wandeltocht, maar wil natuurlijk wel weten wanneer ik terugkom. Ik begin eind april 2022 in Den Bosch en ga met de klok mee van provincie naar provincie." Zijn moeder is wel bezorgd, maar Van Venrooij is er van overtuigd dat hij de eindstreep haalt en neemt zijn voorbereidingen serieus. Zijn eerste 2-daagse zit er op en in zijn zomervakantie zoekt hij de heuvels van Limburg op.Sponsoren kan via: www.mvdwfoundation.nl/actie/ronald-van-venrooijDe Maarten van der Weijden Foundation staat pal achter de sponsoractie van Ronald van Venrooij. Hij heeft zijn voetreis van provinciehoofdstad naar provinciehoofdstad al uitgestippeld.

De Maarten van der Weijden Foundation staat pal achter de sponsoractie van Ronald van Venrooij. Hij heeft zijn voetreis van provinciehoofdstad naar provinciehoofdstad al uitgestippeld. 

Foto: Franka Willems.
Bron: www.bd.nl