Veluwse topgoochelaar Ronald Moray (57) overleden: 'Toch snel gegaan’.

24-10-2021 17:13


Auteur: Merten Simons - ad.nl/showDe Nijkerkse goochelaar Ronald Moray is zaterdagavond op 57-jarige leeftijd overleden.

De Nijkerkse goochelaar Ronald Moray is zaterdagavond op 57-jarige leeftijd overleden. 

Ruben Schipper Fotografie.Na een lang ziektebed is Ronald Moray zaterdagavond zaterdagavond op 57-jarige leeftijd overleden.  De meervoudig kampioen goochelen betoverde de wereld met zijn magie, maar een ernstige ziekte sloopte hem. 


Alles was gezegd, alles gedaan. Topgoochelaar Ronald Moray was klaar om te gaan, vertelde de Nijkerker twee weken geleden in de Stentor. De goochelaar die Willem-Alexander en Máxima op hun huwelijksfeest in vervoering bracht wist dat er definitief een einde zou komen aan zijn magische trucs.


,,Het is uiteindelijk toch snel gegaan, maar voor Ronald is het beter zo'', zegt Ilse Klijn, één van Moray's beste vriendinnen. Samen richtten ze onder meer Dutch Magic op. Een toonaangevende agentschap voor de beste goochelaars en illusionisten van Nederland.


Tekst gaat verder onder de Foto:Ronald Moray, de master of magic, aan het werk.

Ronald Moray, de master of magic, aan het werk. 

Eigen foto.


Nog geen tien uur nadat de 57-jarige magician uit Nijkerk op Curaçao zijn vriend Gerrit van de Beek ten huwelijk vraagt, sloeg het noodlot bijna zes jaar geleden toe. Moray zakte door zijn benen en kon niet overeind komen, vertelde hij eerder deze maand in de Stentor. Hij moest liggend in het vliegtuig terug naar Nederland. Enkele dagen later wordt de diagnose gesteld: de - ongeneeslijke - ziekte van Kahler, een vorm van kanker in het beenberg.


Dankzij medicatie hield hij het redelijk vol, maar toen het coronavirus Moray dit voorjaar ook nog trof, ging het razendsnel bergafwaarts.Voor de Video van dit Artikel klik hier
Bron: www.ad.nl