Verhaal overleden Mirjam (30) uit Nijverdal in ‘Over mijn lijk’.

09-01-2020 16:32


Auteur: Mariette Cellarius - gelderlander.nl 

Mirjam en Ruben Tulling in januari 2018 met hond Raiko.

Foto: Emiel Muijderman.
NIJVERDAL - Mirjam Tulling-Jannink is vanaf donderdag 16 januari 2020 te zien in het tv-programma 'Over mijn lijk' op NPO 1. 


De Nijverdalse overleed op 9 augustus 2018 kort na haar dertigste verjaardag aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Het televisieprogramma 'Over mijn lijk' met presentator Tim Hofman volgde haar als een van de deelnemers. De filmploeg maakte onder meer opnamen tijdens haar verjaardag die zij vierde op 15 juli 2018. Tekst gaat verder onder de Foto:Opnames voor het programma Over mijn lijk tijdens de laatste verjaardag van Mirjam.

Foto: Ruben Tulling.
Bucketlist:

BNNVARA kwam bij Mirjam terecht via de crowdfunding die was opgezet om haar bucketlist uit te voeren. Dankzij bijdragen van donateurs konden zij en Ruben, toen nog haar vriend op reis naar Nieuw-Zeeland. Daar vroeg hij haar ten huwelijk. Ruben in een eerder interview in deze krant: "Ik nam de ring stiekem mee en wachtte tot een geschikt moment. Op een prachtig plekje bij een waterval was het zo ver." Op 9 juni 2018 gaven Ruben en Mirjam elkaar het jawoord op Landgoed den Vosschenbosch, bij Hoge Hexel. 


Aandacht voor baarmoederhalskanker:

Mirjam besloot aan het tv-programma deel te nemen omdat ze aandacht wilde geven aan de ziekte. "Mirjam moest er goed over nadenken. Je wordt tenslotte op je zwakste momenten in beeld gebracht. Maar zij vond het belangrijk om op deze manier aandacht te geven aan de ziekte. En ik vind het heel mooi om te laten zien wie ze was. Ze was een prachtig mooi mens en we zijn heel trots op haar. Het wordt uiteindelijk ook echt Mirjams document", aldus haar man Ruben Tulling.


De eerste aflevering van het tv-programma is donderdag 9 januari 2020. Bron: www.gelderlander.nl