Verwenweekend voor Speciale Gasten tijdens SamenLoop voor Hoop Zeeland op 23 & 24 Juni 2018.

23-06-2018 00:00Op het sportpark van Festilent vindt 23 en 24 juni de tweede editie van SamenLoop voor Hoop Zeeland plaats.


Een bijzondere plek op het evenement is gereserveerd voor de Speciale Gasten. Dit zijn kinderen en volwassen die kanker hebben overwonnen of nog steeds strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Een aparte commissie zorgt ervoor dat die mensen dat weekend niets tekort komen. Het is vanaf nu mogelijk om familieleden, vrienden of bekenden aan te melden.


    

Commissie Speciale Gasten: Wim Schraven, Suzanne Ouwens, Marjo Schraven en Geertje Zegers.


                

Tijdens een SamenLoop voor Hoop wordt stilgestaan bij kanker. Waar de teams 24 uur aan een stuk over het parcours lopen, gebeurt er achter de schermen ook van alles. Mensen die kanker hebben overwonnen of nog steeds tegen de ziekte strijden, worden die dagen in de watten gelegd. Het is een heus verwenweekend met lekkere hapjes en leuke workshops.


De commissie Speciale Gasten geeft hier inhoud aan. Deze belangrijke taak is toevertrouwd aan Marjo Schraven, Geertje Zegers, Suzanne Ouwens en Wim Schraven. De kantine op het sportpark wordt comfortabel ingericht voor de Speciale Gasten. Dit deel is afgeschermd van het parcours, zodat de mensen hier in volledige privacy kunnen genieten van wat hen geboden wordt.


Aanmelden:

Nu de commissie van start is gegaan, zijn aanmeldingen van Speciale Gasten voor SamenLoop voor Hoop Zeeland 2018 van harte welkom. Binnenkort is er een bijeenkomst bij Herberg D'n Brouwer voor de Speciale Gasten van 2014. "We willen hen graag op de hoogte brengen van onze plannen voor de volgende editie", vertelt Wim. "Kun of wil je er die avond niet bij zijn? Dan is een bezoek aan huis ook mogelijk."


Nieuwe mensen die in aanmerking komen als Speciale Gast benadert de commissie niet uit zichzelf. "Dat kan te bedreigend over komen", weet Marjo. "Daarom verzoeken we familie en bekenden om mensen aan te melden. Vervolgens vragen we om toestemming om op bezoek te komen. Dan geven we de persoon in kwestie de ruimte en gelegenheid om zijn of haar verhaal te vertellen."


Kinderen en volwassen:

Het verwenweekend is gericht op alle mensen uit Zeeland met kanker of een verleden met die ziekte. "Er is plek voor zowel kinderen als volwassenen", vervolgt Marjo. "Het maakt niet uit of je nog steeds tegen kanker strijdt of dat je het lang geleden al overwonnen hebt. Ook dan kan het fijn zijn om je verhaal nog een keer te vertellen. Wij merken hoe erg dit gewaardeerd wordt. Daarom gaan Geertje en ik van tevoren ook bij alle Speciale Gasten op bezoek voor een kennismakingsgesprek. Heb je vragen of is er iets onduidelijk? Laat het ons weten. Wij komen graag een nadere toelichting geven en luisteren naar jouw verhaal."


Speciale Gasten uit omliggende dorpen zijn ook welkom. Wim: "Dan vragen we ze wel om ook een loopteam mee te nemen. Op die manier zamelen we geld in voor het KWF. Daar draait het uiteindelijk om."
Bron: www.arenalokaal.nl