Via Gladiola na KWF-sponsorloop in Klein-Dongen.

26-07-2021 17:54


Auteur: René van Peer - ad.nl/oosterhout



Hans en Anne-Marie Jespers worden binnengehaald bij de finish aan de Klein Dongenseweg in Dongen en nemen de cheque in ontvangst.

Hans en Anne-Marie Jespers worden binnengehaald bij de finish aan de Klein Dongenseweg in Dongen en nemen de cheque in ontvangst. 

Pix4Profs/René Schotanus.






KLEIN-DONGEN - De Klein Dongenseweg veranderde zaterdag 24 Juli 2021 in een heuse Via Gladiola bij het onthaal van Anna-Marie en Hans Jespers aan het einde van hun sponsorloop. 


In een week hadden ze van hun huis naar Nijmegen gewandeld en weer terug. Het geld dat ze daarmee ophaalden, gaat naar KWF Kankerbestrijding.


,,Een geweldige week", zo omschrijft Anna-Marie Jespers de wandeltocht. ,,Er waren veel verrassingen, maar de grootste is de ontvangst hier."


Een goede honderd mensen staan langs de Klein Dongenseweg om de twee wandelaars te feliciteren. Familie, vrienden en buren, allemaal voorzien van een gladiool. Overbuurman Dennis Klaver staat met zijn partner op het fietspad langs de weg. "Het is een mooie prestatie voor een goed doel", zegt hij. 


,,Wij hebben uiteraard ook gedoneerd. Ik ben ze vanochtend voorbijgefietst toen ze over het Halvezolenpad liepen. Ze zagen er na zeven dagen nog fris uit. Ze zijn ook goed verzorgd onderweg. Lunches met bloemen op tafel."


De Tekst gaat verder onder de Foto:



Dongen Hans en Anne-Marie Jespers worden binnengehaald bij de finish aan de Klein Dongenseweg in Dongen.

Dongen Hans en Anne-Marie Jespers worden binnengehaald bij de finish aan de Klein Dongenseweg in Dongen. 

Pix4Profs/René Schotanus.






De ontvangst is al even goed georganiseerd als de wandeling zelf. Bert Joosen, het brein achter de organisatie, heeft gezorgd voor verkeersregelaars, een dj, kraanwagens voor het afschieten van confettibommen en een enorm aantal bloemen. ,,Alles om niet geleverd. Er was een man die wilde sponsoren als ze het laatste deel van de route zouden lopen als Hans en Grietje. Dus hebben we hen voorzien van passende kleding."


En inderdaad, met luid gejuich wordt het verklede echtpaar ontvangen als ze de laatste meters afleggen. Waarschijnlijk het langzaamste deel van hun tocht. Overal ontvangen ze uitgebreide felicitaties, knuffels en gladiolen van de omstanders. 


Confetti:


Op hun erf worden ze onthaald met 'We are the Champions' uit luidsprekers, een regen van confetti, en een cheque ter waarde van 6505,19 euro, die ze bij elkaar gelopen hebben, overhandigd door wethouder René Jansen.


,,Die aankomst was heel emotioneel", zegt Anna-Marie. ,,De moeder van een jongen die aan kanker overleden is, stond er. Voor mensen als zij hebben we het gedaan. Het stuk van Berkel-Enschot naar Oirschot op de eerste dag was taai. Maar verder hebben we er echt van genoten. Er waren verrassingen op de gekste plaatsen, zoals een picknickmand in de kiosk op het dorpsplein van Herpen."





Bron: www.ad.nl