Vier broers verliezen beide ouders aan kanker, waarna dorpsbewoners hun krachten bundelen voor fabuleuze actie.

10-05-2022 19:14

 

 

Auteur: KVE - hln.be/buitenland

 

 

Patrick (21), Jack (14), Andrew (8) en Conor (5) werden op korte tijde wees, maar het dorp laat hen niet in de steek. 

Foto: GoFundMe

 
 
 
 
 
 
Kort na elkaar beide ouders verliezen aan kanker, het is een enorme klap voor de Ierse broers Patrick (21), Jack (14), Andrew (8) en Conor (5). Omdat het leed van de wezen niemand onberoerd laat in Milltown, hebben dorpsbewoners de schouders gezet onder een fantastische actie om de broers te helpen.
 
Op een half jaar tijd verloren de jongens hun beide ouders aan kanker. Hun moeder Elaine Clifford stierf eind augustus, de dag voor haar 41ste verjaardag, kort nadat ze haar kankerdiagnose had gekregen. Korte tijd later zou ook hun vader Padraig (46) een vreselijke diagnose krijgen en vervolgens overlijden. De kans was reëel dat de kinderen niet in hun woning zouden kunnen blijven wonen. Om dat horrorscenario te voorkomen, hebben de dorpsbewoners hun krachten gebundeld voor een onwaarschijnlijke actie.

“Padraig vond het erg moeilijk om het verlies van zijn soulmate, zijn geweldige vrouw en moeder van hun vier prachtige jongens te verwerken”, aldus Mary Hayes die het initiatief nam voor de ongelofelijk succesvolle geldinzamelingsactie. “Hij probeerde zo goed mogelijk door te gaan met het leven - met de hulp van en omringd door familie en vrienden.”

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 

 

Padraig en zijn echtgnote Elaine verloren allebei de strijd tegen kanker. 

Foto: GoFundMe

 
 
 
 
 
 
Maar een paar maanden na de dood van zijn vrouw begon ook Padraig zich onwel te voelen. “Toen hij zich in december 2021 slecht voelde, wist hij niet dat hij kanker had. Hij werd op 17 januari 2022 opgenomen in het ziekenhuis en daar werd een agressieve kanker vastgesteld.”

“Padraig heeft hard gevochten om zijn belofte aan zijn vrouw Elaine na te komen om altijd voor hun jongens te blijven zorgen, maar helaas verloor hij acht dagen later de strijd tegen kanker, omringd door zijn liefhebbende familie en vrienden.”

 

De jongens wonen nu in het gehuurde familiehuis in Milltown. De dorpsbewoners doen er inmiddels alles aan om voldoende geld in te zamelen zodat de broers hun familiehuis kunnen kopen en hun toekomst veilig kunnen stellen. Via een GoFundMe-actie werd ondertussen al meer dan 350.000 euro ingezameld. En dat bedrag overschrijdt ruimschoots het vooropgestelde doel van 250.000 euro.

“Dit hartverscheurende verhaal heeft veel mensen geraakt”, zo verklaart de intiatiefneemster. “De gemeenschap van Milltown leeft ongelofelijk mee met deze familie die op korte tijd zo veel leed te verwerken kreeg.”

 

Deze fantastische actie is als een warm deken van liefde voor vier jongens die alle steun kunnen gebruiken.

 

 

 

Bron: www.hln.be