Vierdaagsewandelaars gezocht in strijd tegen bloedkanker.

28-02-2020 21:32Vierdaagsewandelaars gezocht in strijd tegen bloedkanker                          

Foto: Wilbert Kruijsen Fotografie.

                                                                         
NIJMEGEN - Stichting Matchis zoekt Vierdaagsewandelaars die hun Vierdaagsekilometers willen lopen om geld in te zamelen voor de strijd tegen bloedkanker. Met dat geld zoekt Matchis nieuwe stamceldonoren die patiënten kunnen genezen van kanker.


Volgens Stichting Matchis helpt de Vierdaagse lopen tegen bloedkanker op twee manieren. Naast door het ophalen van geld maar ook doordat de wandelaars met hun inzet aandacht vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Hierdoor worden mensen op het idee gebracht om zich op te geven als stamceldonor.


Wandelen voor Matchis is heel makkelijk want via de Matchis website maak je zelf een persoonlijke sponsorpagina en verder krijg je alle hulp vanuit de stichting.


Leukemie:

Ieder jaar krijgen 9000 mensen in Nederland de diagnose bloedkanker zoals bijvoorbeeld leukemie. Voor deze patiënten is een stamceltransplantatie vaak een laatste kans om te genezen.


Zo'n stamceldonatie vraagt een perfect passende donor. De stamcellen bestaan namelijk uit ontelbare kleine unieke puzzelstukjes en die moeten tussen donor en patiënt zo nauwkeurig mogelijk passen. Voor die perfecte match zijn er veel donoren nodig.


Stichting Matchis zoekt daarom zo veel mogelijk mensen die stamceldonor willen worden en verzorgt de match donor en patiënt en begeleidt donoren tijdens het hele proces van stamceldonatie.Bron: www.rn7.nl/nieuws